Uitgelicht-ChineseKool
HoofdgerechtRecepten

Ovenschotel met Chinese kool

Ovenschotel met Chinese kool

Wat moet je nu met zo’n enorme Chinese kool? Hierbij een heerlijk gezonde oplossing! Maak er een verrukkelijke ovenschotel van.

Dit recept is voor 2 à 3 pers. en heb je in 20 minuten bereid. Dan nog 20 minuutjes in de oven en smullen maar.

Ingrediënten

  • 1 Chinese Kool
  • 250 gram gehakt
  • 125 gram Kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 blikje linzen
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • 3 theelepels kerrie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper de ui.
  • Snijd de Chinse Kool in reepjes.
  • Snijd de chamignons in plakjes.
  • Pers de knoflooktenen uit.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Rul het gehakt met de ui in een wok. Voeg hieraan de kerrie, nootmuskaat, peper en zout toe.
  • Vaak komt er veel vocht van het gehakt. Giet dit af, anders wordt de schotel erg drassig.
  • Voeg de Chinese Kool, champignons, tomaten, linzen en knoflook toe en verwarm dit 1 minuut mee.
  • Vet een ovenschaal in en schep alles er in.
  • Strooi de geraspte kaar er over heen.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner