Alfalfa
ReceptenTussendoor

Smoothie met Alfalfa

Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruit groente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’.

De groente lijkt wel een soort minitaugé. Het is een kiemgroente. Kiemgroenten zijn eigenlijk onvolgroeide groenten maar bevatten wel alle belangrijke bouwstoffen om uit te groeien tot een grote plant. De concentratie vitaminen en mineralen zijn in kiemgroente zeer hoog. Hartstikke gezond dus!

Dit heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 20 gram Alfalfa
  • 1 Banaan
  • 200ml Amandelmelk

Bereiding:

Snijd de avocado langs de pit in tweeën en lepel het vruchtvlees uit de schil, stop dit in de blender, voeg de banaan, de alfalfa en amandelmelk toe. Meng de ingrediënten tot een gladde massa.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner