Linzenstoof met garnalen
HoofdgerechtRecepten

Heerlijk: linzenstoof met garnalen

Deze linzenstoof met garnalen is heerlijk! Vol van smaak en zo klaar. Het is lekker met wat bulgur of zilvervliesrijst, maar het gerecht leent zich er ook prima voor om gewoon zo te eten.

In de Jamaicaanse keuken is het gebruikelijk om vlees, vis of groenten in te smeren met een kruidenmengsel voordat je het gaat klaarmaken. Een voorbeeld van zo’n mengsel is Jamaican Jerk specerijen. Dit komt uit het Caraïbisch gebied en het bestaat uit groenten, tijm en specerijen zoals chili, piment, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en heeft een rijke smaak met een beetje pit.

Zo’n zakje Jamaican Jerk kun je heel goed bewaren door de sluitstrip. Gebruik ‘m in de winter voor gemarineerde kippenpoten die je in de oven bakt of rooster er groenten mee. In de zomer kun je het bijvoorbeeld geweldig gebruiken voor de barbecue.

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 volle tl Jamaican Jerk specerijen, gebruik eventueel iets minder als er ook kinderen mee eten
  • zout
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 handje koriander
  • 1 handje platte peterselie
  • 2 blikken linzen (600-800 gram totaal)
  • 800gr gekookte cocktailgarnalen (gamba’s kan ook, bak die dan eerst even kort aan in een pan)
    witte peper

Linzenstoof met Garnalen 2

Wat je gaat doen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een hapjespan of wok en schenk daar 2 eetlepels olijfolie in.
  3. Fruit de ui en knoflook totdat deze zacht zijn en bak de Jamaican Jerk specerijen mee, samen met een snuf zout.
  4. Schenk daarna de blikken tomaat erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Hak in de tussentijd de koriander en platte peterselie grof en roer dit samen met de linzen door de tomaat.
  6. Laat nog 2 minuten pruttelen en schep dan de cocktailgarnalen erdoor.
  7. Nog 2 minuten pruttelen en breng op smaak witte peper en eventueel zout.

Voor dit recept heb ik een product gebruikt dat me gratis is toegestuurd. Lees hier mijn disclaimer.


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner