Gevulde courgette
HoofdgerechtRecepten

Gevulde courgette

Courgettes kun je heel makkelijk vullen. Heerlijk met bonen en gehakt, zoals in het recept van vandaag. Stop ze nog even in de oven om te gratineren en zet vervolgens heerlijke Mexicaanse gevulde courgette op tafel. Daar zal iedereen van genieten!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 courgettes
  • 1 ui
  • 2el olijfolie
  • 1 tomaat
  • 250gr gehakt
  • 1 blik rode kidneybonen
  • snufje chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1tl paprikapoeder
  • 1/2tl komijnpoeder
  • zout
  • peper
  • 100gr geraspte kaas

gevulde courgette

Wat je gaat doen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op waar straks alle courgettes in passen om te blancheren.
  2. Snijd in de lengte een kapje van de courgette af met een scherp mes. Maximaal ¼ van de hele courgette.
  3. Snijd de kapjes in kleine blokjes en bewaar deze. Lepel de courgettes uit.
  4. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes.
  5. Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
  6. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig ziet.
  7. Schep het gehakt erbij en rul deze een paar minuten tot het gaar is.
  8. Voeg de stukjes courgette en tomaat toe en bak deze even mee.
  9. Als laatste komen de kidneybonen erbij met alle specerijen en de helft van de geraspte kaas.
  10. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Zet de deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
  11. Blancheer in de tussentijd de courgettes 1-2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit met een tang en spoel ze af onder koud water. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal en vul ze met je mengsel. Strooi de resterende kaas erover en schuif de ovenschaal in de oven. Bak dit 10 minuten totdat de kaas een goudbruin korstje heeft.

gevulde courgette

Tip!

Wil je een vegetarische versie van dit gerecht maken? Laat dan het gehakt uit het recept. Maak daarnaast nog een tomatensaus van een blik gepelde tomaten die je even hebt gebakken met ui, knoflook en wat peper en zout. Om te serveren pak je diepe borden waar je eerst een lepel van de tomatensaus in schept. De gevulde courgette leg je daarin. Lekker met brood om erin te dippen.


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Even rekenen! *

Banner