Aardappelpuree
HoofdgerechtRecepten

Zoete aardappelpuree met koriander

Zoete aardappel en koriander: een gouden combinatie. Vooral als je er deze zoete aardappelpuree van maakt. Zo gemaakt en smaakt heerlijk bij een stukje gegrilde vis. 

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 2 personen

– 300gr zoete aardappel
– 1 volle el crème fraîche
– 8 takjes koriander, gehakt
– scheutje citroensap
– snuf zeezout
– snufje peper

Wat je gaat doen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze vervolgens met wat zout in 20 minuten gaar en zacht. Giet ze af en stamp grof met een pureestamper.

Schep vervolgens de crème fraîche en gehakte koriander erdoor. Proef en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip: vervang de koriander met rucola en roer er een scheutje sinaasappelsap door ipv citroensap. Ook heerlijk!

Aardappelpuree

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner