
Havermoutpap
Begin de dag met een gezond vezelrijk ontbijt. Havermout bevat veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Het is net als brood en muesli een bron van B-vitamines, ijzer en kalium. Havermout wordt bereid uit de graansoort haver. De haverkorrels worden allereerst gewassen en gepeld. Vervolgens worden ze verhit en in stukken geknipt. Tot slot wordt de verknipte haver gestoomde en platgewalst.
Ingrediënten
- 250 ml amandelmelk
- 1 appel
- 40 gr cranberries
- 1 tl kaneel
- agavesiroop
- 1 tl kurkuma
- Snufje peper
Bereiden
1. Snijd de appel in stukjes.
2. Doe de havermout, de amandelmelk, de cranberries en de appel in een pan aan de kook.
3. Roer regelmatig. Wanneer de melk kookt, op laag vuur nog 2 min met regelmatig doorroeren laten staan tot de gewenste dikte.
4. Doe de kurkuma, kaneel en agavesiroop naar smaak erbij.