Cheesecake
NagerechtRecepten

Cheesecake in een potje

We love toetjes en al helemaal als het cheesecake is! Deze verwennerij noemen we cheesecake in een potje, cheesecake in a jar of cheesecake in een glas. Hoe je het ook noemen wilt, het is een heerlijk toetje waar veel mensen van zullen genieten.

Extra fijn is dat je dit toetje een dag van tevoren kunt maken. Je bewaart het in de koelkast met de deksel erop. Handig als je iets te vieren hebt, zoals binnenkort met de feestdagen. Dat scheelt je weer wat stress op de dag zelf. 😉

Je moet ze trouwens niet zo vol stoppen als ik, want dan kan de deksel dus niet meer dicht. Foutje! Nouja, dan maar meteen opeten.

Wat heb je nodig voor 4 stuks:

 • 275 gram roomkaas (gewoon naturel zuivelspread, goedkoopste variant).
 • Zoetstof naar keus. Ik gebruikte suiker en agave: 50 gram suiker en een scheut agave.
 • Bastogne koeken (ongeveer 6).
 • Een doosje bevroren rood fruit (vers mag ook).

Bereiding: 

 1. Verkruimel de Bastogne koeken en verdeel dit over de 4 potjes/glaasjes. Houd een paar kruimels achter de hand voor de garnering.
 2. Mix de roomkaas met de suiker en de agave, proef even. Ben je een echte zoetekauw dan moet je wellicht nog wat meer suiker toevoegen.
 3. Verdeel dit vervolgens over de bastogne koeken.
 4. Het bevroren rood fruit gaat even in de blender. Voeg hier ook een klein scheutje agave siroop aan toe. Je kunt eventueel ook een klein beetje water toevoegen als je blender niet gelijk meewerkt.
 5. Verdeel dit over het roomkaas mengsel.
 6. Wanneer je de cheesecake gaat serveren strooi je nog wat Bastogne kruimels over het rood fruit, en voilà! Een heerlijk en simpel toetje! Het ziet er ook nog eens lekker creatief uit zo in een (weck) potje.

Variatie: Je kunt natuurlijk allerlei soorten koek gebruiken als bodem; Oreo, bitterkoekjes en chocoladekoekjes zijn ook heerlijk. De topping kan eveneens van allerlei soorten fruit gemaakt worden. Maak het vooral helemaal naar je eigen smaak.

Eet smakelijk en hele gezellige dagen toegewenst!

Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

This article has 1 comment

 1. About Joyce

  Oh wauw ziet er zo lekker uit! 😀

Comments are now closed.
Banner