LunchRecepten

Zelf hummus maken

Ik ben gek op hummus! Zelf hummus maken is super eenvoudig- ook zonder allerlei fancy keukenapparaten. Dat komt goed uit, want ik hèb geen keukenapparaten, dus het blenden, mixen, prakken, pureren, whatever doe ik gewoon met mijn (gewassen) handen. En dat gaat voortreffelijk!

Zelf hummus maken kost je nog geen tien minuten van je tijd en het is heerlijk op een cracker of een broodje, bij de lunch bijvoorbeeld. Of gewoon tussendoor. Of zonder cracker… sorry, ik draaf door.

Wat heb je nodig:

  • 1 blik (bio) kikkererwten (400gr) incl. ongeveer 2/3 van het sap
  • een scheut olijfolie
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een snufje zout & peper
  • sap van een halve limoen

Zelf hummus maken

Wat ga je doen:

  1. Je verzamelt alle ingrediënten en stopt het bij elkaar in een kom;
  2. Je mixt alles tot een enigszins gladde massa. Van mij hoeft de hummus niet helemaal smooth te zijn, ik vind het juist lekkerder als het iets groffer is;
  3. Je proeft of het naar wens is en voegt eventueel nog iets toe als je wat mist. Extra knoflook, of cayennepeper bijvoorbeeld, als je van wat pittiger houdt.

Ik eet (meestal) niet alles in één keer op, maar goed afgesloten is de hummus prima een paar dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt eigenlijk alleen maar lekkerder. 😉

Eet smakelijk!

Vegan

 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner