Zomers plezier - Amsterdam pride
Lifestyle

Zomers plezier in augustus

Blijf je deze zomer in Nederland? Helemaal niet erg. Je hoeft je geen moment te vervelen want in het hele land is er genoeg zomers plezier te beleven! Ga er lekker op uit en genieten maar. Theater, lekker eten, dansen, feest vieren, leef je lekker uit. Staat er iets niet in deze lijst dat er per se bij moet? Deel het in de reacties!

Gay Pride Amsterdam van 29 juli t/m 6 augustus

De stichting Amsterdam Gay Pride organiseert een 9-dagen durend festival met verschillende evenementen. Tijdens deze 9 dagen komen kunst, theater, film, feesten en sport aan bod. Ieder jaar is de botenparade het hoogtepunt van het festival. Dit jaar is de botenparade op zaterdag 5 augustus. Het thema dit jaar is This is My Pride!

Theaterfestival Boulevard van 3 t/m 13 augustus in Den Bosch

Ieder jaar in augustus vindt het internationale stads- en zomer Theaterfestival Boulevard plaats. Dit festival is hét festival van Zuid-Nederland. Op bijzondere locaties in en rond de stad kun je genieten van voorstellingen en concerten. Er is een breed aanbod van theater, dans, muziektheater, straattheater en muziek. 

Sneekweek 2017 van 4 t/m 13 augustus

In de tweede week van augustus is het feest in Sneek. In de binnenstad kun je deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, genieten van muziek optredens of een rondje in van de attracties op de kermis. Naast alle feestelijke activiteiten wordt er ook een zeilwedstrijd gehouden op het Sneekermeer en de Poelen voor alle erkende klassen.

Kannen en kruiken van 10 t/m 13 augustus in Amersfoort

Voor de tweede keer wordt in het prachtige Burgemeester Brouwerplantsoen Kannen & Kruiken georganiseerd. Vier dagen lang kun je genieten van de lekkerste bieren en wijnen. Naast alle lekkere drankjes kun je ook een heerlijke maaltijd halen bij één van de mobiele keukens. En mee swingen met de bands en DJ’s die komen spelen/draaien.

Zomers plezier

Grachtenfestival van 12 t/m 21 augustus in Amsterdam

Voor de 19de keer vindt het Grachtenfestival plaats in Amsterdam. Tijdens dit muziekfestival krijgen jonge en oude musici van over de hele wereld de kans om zich te laten horen. Laat je als bezoeker verrassen en geniet van de unieke concerten door heel Amsterdam.

De Parade in Amsterdam van 11 t/m 27 augustus

Ook dit jaar komt het mobiele theaterfestival de Parade weer naar Amsterdam. Het Martin Luther Kingpark verandert in een park met artiesten, theater en muziek. De zweefmolen draait weer overuren, er wordt eindeloos veel bier getapt en de kannen sangria zijn vast weer niet aan te slepen. Voor de theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten dien je een plekje te reserveren en een kaartje te kopen via de website.

Eten op Rolletjes in Arnhem van 16 t/m 18 augustus

Houd jij van lekker eten en drinken? Kom dan naar dit fantastische openluchttheater in Deventer. Het Worpplantsoen park wordt omgetoverd tot een culinair festival met foodtrucks, theater en live muziek! Kom met een groepje vrienden of met je gezin en stap de zweefmolen in of ga naar een theatershow. Drink een cocktail, wijn of speciaal biertje en geniet van de muziek.

Boerenrockfestival van 17 t/m 20 augustus in Drouwenermond

Ook in het Noorden organiseren ze te gekke festivals en viert men uitbundig feest. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er voor gezorgd dat in 10 jaar tijd dit festival gegroeid is van 1.000 naar 27.000 bezoekers. Het festival is een combinatie van muziek, cross en kermis. Als je een heel weekend wilt blijven dan kan dat. Op de klamping kun je overnachten in een tent, caravan of zelfgebouwd onderkomen.

Gulpener Bierfeesten van 18 t/m 20 augustus in Limburg

In 1986 werden de Gulpener Bierfeesten voor het eerst georganiseerd. Na al die jaren is het nog steeds een succes. Het feest wordt mogelijk gemaakt door 100 sponsoren waardoor de toegang gratis is. Duizenden mensen uit Nederland, Duitsland en België komen samen te genieten van het ambachtelijk gebrouwen Gulpener bier uit Gulpen. Het hele weekend is er live muziek en zijn er vaste programmaonderdelen zoals de kinderkermis en de openlucht brunch.

Zomers plezier

Openlucht filmfestival Nacht van het Witte Doek 25 t/m 27 augustus in Deurne

In het laatste weekend van augustus kun je een heel weekend genieten van diverse films in het centrum van Deurne. De Markt wordt omgebouwd tot een openluchtbioscoop waar 1200 bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje van films kunnen genieten. Er worden publiekstrekkers maar ook bijzondere films met meer maatschappelijke thema’s vertoond. De zondagmiddag is voor de kids. Dan worden vooral kinderfilms gedraaid voor alle leeftijden.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner