Whatsapp groepjes
Lifestyle

WhatsApp groepjes

WhatsApp groepjes kunnen leuk zijn, maar ze zijn vaak ook heel irritant. Je kijkt even niet op je telefoon en je loopt vervolgens 95 appjes achter. Mis je dan echt iets heel boeiends? Nee, meestal niet.

WhatsApp is de meest gebruikte app op smartphones. We bellen minder en spreken elkaar massaal via Whatssap. Het is heel handig om snel met elkaar in contact te komen. Ook kun je er foto’s, filmpjes en locaties mee delen. Zelfs als iemand aan de andere kant van de wereld zit kun je nog snel en gemakkelijk contact met elkaar houden.

Heel leuk, maar voor je het weet zit je zonder dat je het wilt in een groeps-app, waar je uit beleefdheid in blijft zitten terwijl je daar eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Tegenwoordig staan mensen raar te kijken als je uit een groeps-app stapt. Als je wel in de groep wilt blijven vanuit sociaal oogpunt of omdat de informatie die je krijgt toch wel handig is, dan kun je de groep op stil zetten. Dit betekent dat je niet continue meldingen krijgt als mensen met elkaar praten. De meldingen krijg je alleen als je Whatsapp opent.

Het op stil zetten van een groep doe je als volgt:

  1. Ga naar groepsinformatie -> stil;
  2. Maak een keuze uit: 8 uur, 1 week of 1 jaar. Als je klikt op 1 jaar dan weet je zeker dat je het aankomende jaar geen meldingen krijgt.

Verzendlijst

Vaak is het ook helemaal niet nodig om een groep aan te maken. Mensen maken vaak een groep aan om iedereen uit te nodigen voor een verjaardag of een feest. Op deze manier krijg je continue de reacties te zien van iedereen die aangeeft of hij/zij wel of niet op het feest komt. Deze informatie is helemaal niet interessant voor alle mensen die uitgenodigd zijn. Dit is alleen interessant voor degene die de uitnodiging verstuurd.

Wat bijna niemand weet is dat je via WhatsApp ook grote groepen mensen kunt bereiken door gebruik te maken van de verzendlijst optie. Als mensen dan reageren op je berichtje ben jij de enige die de reactie binnenkrijgt.

Je maakt een verzendlijst als volgt:

  1. Open je WhatsApp;
  2. Klik op verzendlijsten links bovenaan het chat scherm;
  3. Klik op nieuwe lijst onderaan je scherm;
  4. Typ de namen van de contacten of tik op de (+) knop om ontvangers uit je contacten lijst te kiezen;
  5. Klik op maak. Nu heb je een nieuwe verzendlijst gemaakt;
  6. Nu maak je een berichtje en klik druk op stuur;
  7. De ontvangers krijgen het bericht als een normaal bericht, als zij reageren krijg allen jij het bericht en niet alle ontvangers.

Ik hoop dat je iets aan mijn blog hebt en nu lekker ‘groepjes’ ehh.. verzendlijsten kunt aanmaken!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner