Decembermaand
Lifestyle

Feest en gezelligheid in de decembermaand

Het is bijna december! De tijd van Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw is weer aangebroken. We genieten van uitgebreide kerstdiners, trekken onze foute kersttrui weer uit de kast en heffen het glas tijdens eindejaarsborrels met collega’s en vrienden. De decembermaand is misschien wel de gezelligste maand van het jaar! De lichtjes, kerstmarkten en parades geven een boel feestelijkheid aan deze donkere dagen.

We hebben weer een aantal leuke, lekkere en gezellige activiteiten voor jullie verzameld. Veel plezier! 

Winter Fair in Ahoy op 30 november t/m 4 december

Er is veel te beleven op de Winter-Fair in Ahoy. Hou je van knutselen? Maak dan mooie creaties bij het workshop plein. Ook kun je leuke prijzen winnen bij de bingo. Sinterklaas komt op bezoek en er zijn verschillende activiteiten zoals een draaimolen. Naast al het leuks wat je kunt doen is er ook vanalles te koop, zoals Sinterklaas- en kerstartikelen maar ook voor beauty- en lifestyle producten en woondecoratie kun je er terecht.

Kerstmarkt Gemeentegrot in Valkenburg op 18 november t/m 23 december

Voor de 31 ste keer vindt de grootste en oudste ondergrondse Kerstmarkt van Europa plaats in de Gemeentegrot aan de voet van de Cauberg in Valkenburg. De grot heeft kilometers lange gangen die sfeervol worden aangekleed. De grot trok in voorgaande jaren meer dan 180.000 bezoekers. De bezoekers worden getrakteerd op prachtige decors en stands met mooie cadeauartikelen en hapjes en drankjes.

Amsterdam Light Festival van 1 december t/m 22 januari

Dit jaar wordt voor de vierde keer het Amsterdam Light Festival georganiseerd. In de donkerste periode van het jaar zal de historische binnenstad van Amsterdam 51 dagen het decor zijn van het internationale festival. Er worden langs twee routes werken geplaatst van verschillende kunstenaars, architecten, designers en lichtontwerpers. Bijna alle werken die worden gepresenteerd zijn speciaal voor het festival ontworpen.

Cultureel rondje in Wijk bij Duurstede op 4 december

Dit jaar wordt het 30 jarig bestaan van het Cultureel Rondje gevierd. De galeries, kunstenaars en culturele partners in en rond Wijk bij Duurstede bundelen hun krachten en bieden op deze manier een interessant, afwisselend programma op het gebied van kunst aan. De galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede zetten hun deuren open. Tevens kun je op deze dag de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk bezichtigen.

Gouda bij Kaarslicht in Gouda op 16 december

Gouda bij Kaarslicht brengt Gouda dit jaar voor de 61ste keer helemaal in de kerstsfeer. Er is de hele dag van alles te beleven op het gebied van muziek, theater, cultuur en entertainment. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ganzenhoeder en schaapherder met hun dieren nemen bezit van het centrum en de ‘levende’ kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Het Fonteyn Festival in Utrecht op 9 t/m 11 december

In het tweede weekend van december wordt voor de vierde keer het Janskerkhof in Utrecht omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Tijdens dit festival staan verschillende wijnen in de spotlight, in combinatie met heerlijke hapjes en live muziek. De wijnen worden aangeboden door wijnhandelaren en cafés uit de regio Utrecht. De hapjes worden geserveerd door mobiele keukens van restaurants uit de omgeving. Het muzikale programma wordt verzorgd door leuke jazz bands, dj’s en leuke bandjes.

TINK Amazing Shop Windows The Hague in Den Haag op 8 t/m 25 december

In de maand december strijden voor de 5de keer de winkels in de Haagse binnenstad tegen elkaar in de wedstrijd TINK Amazing Shop Windows The Hague. Wie is de mooiste van de binnenstad? Het thema van dit jaar is “a Royal Winter”. Alle winkels die mee doen proberen hun etalage zo creatief mogelijk te versieren in dit thema. Dit thema is geïnspireerd op de Britse “Royal Collection” die tot 8 januari te bewonderen is in het museum van het Mauritshuis. De binnenstad in Den Haag is in de maand december zeker de moeite waard. Je kunt er winter winkelen, mooie etalages bekijken, de tentoonstelling bezoeken en heerlijk een hapje eten bij één van de restaurants.

Het Bosch winterparadijs in Den Bosch op 10 december t/m 8 januari

Heb je zin in een winters dagje genieten in ‘s-Hertogenbosch? Ga dan naar het Bosch Winterparadijs. Het Bosch Winterparadijs 2016 vindt plaats op De Bossche Parade. Het plein wordt omgetoverd tot een sfeervolle en gezellig plein met optredens, vuren en een ijsbaan. Je kunt er winterse gerechten proeven, of genieten van glühwein en warme chocolademelk. 

WinterParade In Amsterdam op 20 t/m 30 december

De WinterParade in Amsterdam is een beleving van theater, heerlijk eten en fijn samenzijn. ‘De Tafel’ is het 120 meter lange podium waar een afwisselend programma plaatsvindt. Terwijl jij van je gerecht geniet komen er verschillende acteurs, dansers en muzikanten jou vermaken met hun korte acts. De avond wordt afgesloten met een dans op tafel o.l.v. Silent Disco by 433 FM.

Mirakels Amersfoort op 26 t/m 30 december

Dit is je kans om 5 dagen lang de unieke binnenstad van Amersfoort te ontdekken. Tijdens Mirakels Amersfoort loop je door middel van een audiotour langs historische plekken waar je met videoprojectie en virtual reality de ontstaansgeschiedenis van de stad Amersfoort te horen en zien krijgt. Op de Sint Joriskerk wordt het wonderlijke verhaal van Sint Joris en de Draak vertelt.

Winterkaravaan in Alkmaar op 28 t/m 30 december

Tijdens de Winterkaravaan in Alkmaar ga je in een carrousel langs verschillende korte voorstellingen. Ontdek het talent van een nieuwe generatie en hun visie op De Nieuwe Wereld en geniet van een heerlijke stamppot en winterse drankjes. De Winterkaravaan vindt plaats in de leegstaande Ringers-fabriek. Dit is een voormalige cacao- en chocoladefabriek.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner