Eropuit in mei
Lifestyle

Eropuit in mei

Het is volop lente, we voelen de warmte van de zon nu al goed en de langere avonden nodigen uit tot gezelligheid. We gaan eropuit in mei! Leuke dingen doen. We hebben weer veel leuke, lekkere en interessante activiteiten voor je opgezocht. Ga jij ook iets leuks doen? Deel het met ons in de reacties.

Wine, Art & Jazz festival op 5/6/7/8 mei in Baarn

Heb je zin in een dagje Wine, Art en Jazz dan moet je tijdens het Hemelvaartsweekend richting de tuin van Paleis Soestdijk. Bij één van de wijnbarretjes kun je terecht voor het proeven van exclusieve kwaliteitswijnen. Er vindt een tentoonstelling plaats die en overzicht geeft van de moderne Nederlandse beeldhouwkunst van de laatste 50 jaar. En er is zal klassieke en moderne jazz live ten gehore gebracht worden.

Bezoek de website

Festival Trek

  • 6 t/m 8 mei in Rotterdam
  • 12 t/m 16 mei Utrecht
  • 19 t/m 22 mei Maastricht

TREK is een festival dat de lente en zomer door heel Nederland trekt. Een heel weekend wordt een stadspark omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met live muziek, theater en acts. Bij de tientallen mobiele keukens kun je heerlijk genieten van een lekker hapje terwijl je naar de leukste muziek luistert. Er is veel ruimte voor opkomend zang-, muziek- en theatertalent. Zij spelen de sterren van de hemel en hopen op deze manier door te breken in eigen stad en land.

Bezoek de website

Vurige Tongen festival op 15 en 16 mei in Amsterdam

Ieder jaar wordt er met Pinksteren in Ruigoord het festival Vurige Tongen gevierd. Dit is een literair evenement, met talloze dichters en schrijvers, muziek, theater en film. Ook aan de kinderen is gedacht, er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de kids. Vurige Tongen eert dit jaar de kunstbeweging Dada, die precies een eeuw geleden ontstond.  Het is dit jaar voor het eest dat het festival gratis toegankelijk is voor iedereen.

Bezoek de website

Eten op Rolletjes in Ede op 14/15/16 mei

In het weekend van 14 mei wordt het prachtige Akoesticum park in Ede omgetoverd tot een openluchtrestaurant met 30 foodtrucks, theater en live muziek. Je kunt de verschillende keukens uitproberen, de smaken lopen uiteen van Italiaans tot Thais. Plof neer op een picknickkleed of schuif aan bij één van de grote houten tafels. Tussen de hapjes door kun je de zweefmolen in of creatief bezig zijn in de knutselbus.

De toegang is gratis.

  • Zaterdag van 12:00 tot 23:00
  • Zondag van 12:00 tot 23:00
  • Maandag van 12:00 tot 22:00

Bezoek de website

My first Festival @ Trivoli Vredenburg op 15 mei

Èèn dag wordt TivoliVredenburg omgetoverd tot een grote speeltuin waar klassiek, rap, piano’s, contrabassen, lieve liedjes, brass funk, kinderliedjes uit alle hoeken en gaten klinkt. Dirk Scheele geeft een echt popconcert met zijn allerleukste liedjes. Jungle by Night en Yes-R met zijn band maken er een feetje van. Je kunt een eigen film maken met De Taartrovers en met de Pannenkoekenfabriek maak je je eigen pannenkoek. Kortom genoeg te doen!

Bezoek de website 

Sneakerness op 14 en 15 mei in Amsterdam 

In het weekend van 14 en 15 mei vindt Sneakerness plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Hier vind je de nieuwste, mooiste en meest zeldzame sneakers. De Kromhouthal is de grootste locatie tot nu toe, daarom worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd tijdens dit weekend.

Bezoek de website 

Koopjeslijn op 15 mei in Scheveningen bij Naturel Beach club

Naturel organiseert dit jaar KOOPJESLIJN. Dit is een tweedehands markt met muziek, lekker eten en heel veel leuke koopjes. Jij hebt vast wel wat items in je kast die je helemaal niet meer draagt, of kledingstukken die te klein of te groot zijn geworden. Tijdens dit evenement reserveer jij een waslijn waar je al deze kledingstukken te koop kan aanbieden of met andere kan ruilen. Alle kledingstukken zijn welkom, zolang de kwaliteit nog goed is. Heb jij niets te koop, maar vind je het wel leuk om lekker rond te snuffelen, een drankje of een dansje te doen, dan ben je natuurlijk ook welkom. Voor het reserveren van een waslijn: info@naturel.info

Bezoek de website

Nederland Bierproeffestival in Den Haag op 19/20/21 mei 

In de Grote Kerk in Den Haag kun je een heel weekend lang genieten van meer dan 150 soorten bier. Dit is tevens de aftrap voor de Week van het Nederlandse Bier 2016. Tijdens dit festival wat al voor de vijfde keer georganiseerd wordt zijn 40 brouwerijen aanwezig zodat je alle soorten bier op je gemak kunt proeven. Naast het bier proeven kun je deelnamen aan uiteenlopende masterclasses.

 

Bezoek de website

Festival Dorst in Den Haag op 27/28/29 mei 

Zin in een zwoel Haags voorjaarsfeestje? Dan moet je naar Festival Dorst. Eind mei staat onze Hofstad in het teken van mooie wijnen, bijzondere bieren, lekker eten en muziek! In het Westbroekpark kun je samen met vrienden, familie of collega’s proosten en genieten. Bij de ingang van het festivalterrein kun je jouw ticket halen, maar als je van gemak en snelheid houdt kun je je ticket en muntjes hier ook alvast reserveren.

Ticket volwassenen € 5,- (inclusief glas).

Ticket t/m 12 jaar € 2,50 (inclusief glas)

  • Vrijdag 16.00 – 00.00 uur
  • Zaterdag 12.00 – 00.00 uur
  • Zondag 12.00 – 22.00 uur

Bezoek de website

Frank en Vrij het foodfestival zonder Gluten op 29 mei in Amsterdam 

Het is voor het eerst dat er in de Undercurrent in Amsterdam een glutenvrij foodfestival plaats vindt. Frank en Vrij is namelijk 100% glutenvrij. Het is een overdekte food en lifestyle markt, met verschillende foodtrucks, lezingen en workshops.

Bezoek de website

Asia aan de Maas op 27/28/29 mei in Rotterdam 

Zin in een dagje Azië? Dan moet je in het weekend van 27 mei naar Rotterdam komen. Naast de Markthal op het grasveld (hoek Grote Markt/Hoogstraat) waan je je in Aziatische sferen. Je kunt er allemaal Aziatische hapjes proeven terwijl je geniet van diverse culturele Aziatische dansoptredens. De toegang is gratis. Azië aan de Maas is onderdeel van Stadsfestival Op z’n Rotterdams. Als je wilt weten wat er nog meer te beleven is in dit weekend volg dan de Facebook Pagina en blijf op de hoogte.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner