Dagjes weg juni
Lifestyle

Dagjes weg in juni

Ah.. de zomer.. we hebben er reikhalzend naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover. We gaan weer lekker op pad, naar buiten, eropuit. Dagjes weg met het gezin, naar toffe festivals met vrienden, of misschien lekker de natuur in.

Om leuke dingen te doen hoeven we helemaal niet ver te reizen, want overal in het land is het hele jaar door wel wat te beleven. Ik heb weer wat activiteiten voor jullie op een rijtje gezet.


Kinderkaravaan van 25 mei t/m 5 juni in Alkmaar

Met de vrije dagen in zicht is het leuk om naar de Kinderkaravaan te gaan. Er wordt een familieprogramma aangeboden met verschillende workshops, theater, muziek en heel veel lekkers. Het thema van het festival is De Nieuwe Wereld.

Jazz in Duketown van 2 t/m 5 juni in Den Bosch

Tijdens het Pinksterweekend komen er weer grote namen uit binnen- en buitenland optreden bij het Jazzfestival Jazz in Duketown in ’s-Hertogenbosch. Het festival wordt voor de 44e keer georganiseerd en de toegang is gratis. Tijdens het festival kun je genieten van allerlei soorten Jazz muziek.

Lepeltje Lepeltje foodfestival van 2 t/m 5 juni in Amersfoort

In Amersfoort kun je van 2 t/m 5 juni heerlijk genieten in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Het park wordt omgetoverd tot het Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje. Tijdens het genieten van alle lekkere gerechten wordt je vermaakt met muziek van verschillende bands en dj’s. Je kunt je kinderen meenemen, want er is voor iedereen genoeg te doen.

Dagjes weg juni

Eten op Rolletjes van 3 t/m 5 juni in Ede

Tijdens het Pinksterweekend wordt het Akoesticum terrein in Ede omgetoverd tot een openluchtrestaurant. Bij de keukens op rolletjes kun je de heerlijkste gerechten proeven. En bij de barren is er genoeg aanbod van wijn tot speciaal bier tot gin tonic. Neem een picknick kleed mee of schuif aan bij één van de lange houten tafels. Naast al het lekkers is er ook live muziek, theater en een zweefmolen voor de kinderen.

TAKE OFF Music Event 8 t/m 11 juni in Hoofddorp

Hou jij van muziek? Kom dan naar het Take Off Event in en rond het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Dit is een modern internationaal muziekevenement met meer dan 75 bands en 750 muzikanten op 8 verschillende podia. Naast muziek zijn er ook masterclasses en workshops.

Grachtenfestival van 9 t/m 11 juni in Meppel

In het tweede weekend van juni vindt voor de 13e keer het Grachtenfestival in Meppel plaats. Er worden diverse activiteiten georganiseerd rondom de mooie grachten van Meppel. Er is een grote braderie met oude ambachten, verschillende concerten op drijvende podia en een botenshow met historische schepen.

Broccoli Festival op 10 juni in Almere

Heb je zin in een dag vol met sporten, dansen, gezond en lekker eten, yoga en gezelligheid. Kom dan op zaterdag 10 juni naar Almere. Hier vindt het Broccoli Festival plaats. Dit is een duurzaam en inspirerend festival. Op een laagdrempelige manier kun je alleen of met het hele gezin genieten van muziek, lezingen, yogalessen en de verschillende foodtrucks.

Dagjes weg juni

Efteling Midsummer Festival op 17 juni in Kaatsheuvel

Op de derde zaterdag in juni vindt het Midsummer Festival plaats in de Efteling. Dit festival wordt voor de derde keer georganiseerd. Naast de attracties en heerlijk eten en drinken kun je genieten van muziek en entertaiment op zeven Midsummer Areas.

Paardenmarkt Beusichem van 15 t/m 18 juni

In Beusichem vindt jaarlijks de paardenjaarmarkt plaats. Dit is een feestweekend met allerlei activiteiten. Dit jaar is dit in het derde weekend van juni. Op donderdagavond begint de markt met de opening van de kermis. De rest van het weekend treden er verschillende artiesten op en is er een braderie. Het feestweekend is voor jong en oud, daarom zijn er naast alle activiteiten voor de volwassenen ook verschillende kinderprogramma’s. Voor deze editie rijdt er een koets rond waarmee je een koetstocht door het dorp kunt maken. 

Midzomergracht Festival van 16 t/m 25 juni i Utrecht

In Utrecht vindt 10 dagen lang het Midzomergracht Festival plaats. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, cultuur, exposities en feesten. Het thema voor dit jaar is regenboog-gezinnen.

Museumhaven dagen op 17 en 18 juni in Gouda

Wil jij de sfeer van de museumhaven in Gouda wel eens proeven? Kom dan naar de Museumhaven dagen op 17 en 18 juni. De Museumhaven ligt op een mooie plek aan de rand van het oude centrum. In de haven liggen prachtige monumentale bedrijfsvaartuigen. Op deze dagen kun je kennismaken met het leven op en rond schepen en meedoen aan verschillende activiteiten. Naast de sluis vind je het museumhavencafé ’t IJsselhuis. Hier kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje.  

Kid Dynamite Jazz Festival op 25 juni in Rotterdam

Op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht vindt op 25 juni het Kid Dynamite Jazz Festival plaats. Het festival is voor kinderen, ouders en jongeren. Er worden workshops in het thema jazz gegeven en er is een podium met een uitgebreid programma met verschillende artiesten.

Dagjes weg juni

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner