Zomerse uitstapjes
Lifestyle

Zomerse uitstapjes in augustus

Wij houden van de zomer! Lekker veel zon, warmte en gezelligheid. Nu hebben we de afgelopen periode genoeg regen gehad voor de rest van het seizoen dus nu mag van ons het zonnetje lekker schijnen zodat we er ook in augustus weer op uit kunnen voor allemaal leuke zomerse uitstapjes. We hebben er een heleboel voor je verzameld, er zit vast iets voor je bij. Veel plezier!

Ibiza fair op 2 augustus op Scheveningen

Zin om een dagje naar Ibiza te gaan? Kom dan naar de Ibiza Fair in de gezellige haven van Scheveningen. Waan je op dinsdag 2 augustus van 14.00 uur tot 22.00 uur in Ibiza sferen. Er staan allemaal verschillende kramen met Ibiza artikelen. De toegang is gratis. 

Tintelfris festival 5 augustus in Den Haag

Voor het eerst vindt het Tintelfris Festival plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Het is het grootste House, Urban, Eclectic, Latin en R&B festival van de regio Den Haag. Verschillende dj’s en artiesten verzorgen op de Mainstage heerlijke Latin House, Urban, Eclectic en R&B. Naast de heerlijke muziek kun je ook genieten van verschillende hapjes en drankjes.

16:00 – 23:00u | Zuiderpark, Den Haag. Voor alle leeftijden! Koop hier je kaartje(s).

Kwaku Summer Festival t/m 7 augustus in Amsterdam

Het Kwaku Summer festival staat in het teken van gelijke behandeling en rechten. Dit, omdat voor veel culturen homoseksualiteit nog steeds een taboe is. We maken er één groot feest van met elkaar. Je kunt er voetballen, muziek luisteren en heerlijke culinaire hapjes uitproberen.

Vuurwerkfestival op Scheveningen op 12 t/m 20 augustus

Ieder jaar vindt er op Scheveningen het Vuurwerkfestival plaats. Hier zie je geen sterretjes, maar heel mooi siervuurwerk dat hoog in de lucht knalt. De ene show is nog mooier dan de andere. Neem een picknickkleedje, drankjes en hapjes mee en zoek een plekje op het strand om er van te genieten.

Dit jaar zijn er acht deelnemende landen.

Vrijdag 12 augustus:

 • 21:45 uur: Vuurwerk Nederland
 • 22:30 uur: Vuurwerk Duitsland

Zaterdag 13 augustus:

 • 21:45 uur: Vuurwerk Zuid-Korea
 • 22:30 uur: Vuurwerk China

Vrijdag 19 augustus:

 • 21:45 uur: Vuurwerk Italië
 • 22:30 uur: Vuurwerk Spanje

Zaterdag 20 augustus:

 • 21:45 uur: Vuurwerk Polen
 • 22:30 uur: Vuurwerk België

De Parade

De Parade reist met alle tenten en restaurants door heel Nederland. Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten. Ook aan de kinderen is gedacht. Iedere dag is er een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

De keukens op de Parade werken met bio-industrie-vrije producten. Ook schenken ze een biologische huiswijn, Treeborn Wine. Door de verkoop van deze wijn ondersteunen ze Weforest en kan deze organisatie deze zomer 20.000 bomen planten in een gebied dat zes keer zo groot is als de vier parken van de Parade samen.

 • 22 juli t/m 7 augustus in Utrecht
 • 12 augustus t/m 28 augustus in Amsterdam

Jazz in de gracht op 18 t/m 20 augustus in Den Haag

Al jaren lang vindt in Den Haag dit gezellige Jazzfestijn plaats. In de grachten van de Haagse binnenstad varen bootjes met daarop muzikanten als Hans Dulfer en Myles Sanko van de ene halte naar de andere. Op de kade staan verschillende foodtrucks waar je lekkere hapjes en drankjes kunt halen. De grachten waar je moet zijn voor gezelligheid zijn de Hooikade ,Veenkade , Dunne Bierkade, Bierkade en Groenewegje.

Zomeravond Cinema 18 t/m 20 augustus op Soestdijk

Zin in een romantisch avondje? Kom dan naar de super romantische tuin van Paleis Soestdijk om een film te kijken in de buitenbioscoop op een gigantisch scherm. De eerste twee edities waren een groot succes. Vanaf 18.00 uur kun je alles klaarzetten en om 21.00 uur begint de film. Neem zelf een kleedje of stoeltjes en iets lekkers te eten en te drinken mee.

 • 20 augustus – Soof
 • 21 augustus – The Kings Gardens
 • 22 augustus – Samba 

Amsterdam Woods Festival 26 en 27 augustus

In Amsterdam kun op 26 en 27 augustus genieten van een intiem, sfeervol festival midden in het Amsterdamse bos. Hier ontdek je nieuwe bands en artiesten uit binnen – en buitenland. De focus ligt op op indie, pop, rock, singer-songwriters en electronische acts. Het festival werkt samen met de Melkweg en heeft artiesten geboekt als My Baby, zZz, Phil Cook, Bent Van Looy en Jo Goes Hunting. Als je muziekliefhebber bent moet je hier echt naar toe. 

Drank en Trucks op 26 t/m 28 augustus in Den Haag

In het laatste weekend van augustus vindt het gezellige Drank & Trucks foodfestival plaats in Den Haag. Op de parkeerplaats van creatieve hotspot BINK36 komt iedereen samen om alle lekkere hapjes van de verschillende foodtrucks uit te proberen, een dansje te doen en heel veel lol te maken . Aan de kids is ook gedacht. Er staat een springkussen en de beste schminkers van het land komen de kids vermaken. Naast al dit leuks is er ook nog een barbeque-wedstrijd. Teams vanuit Nederland, Engeland, België en Duitsland komen gedurende dit weekend naar Den Haag om te strijden voor de titel Grand Champion van RegahFest 2016.

De toegang is gratis.

Openingstijden:

 • Vr 26 augustus: 16:00-00:00
 • Za 27 augustus: 12:00-00:00
 • Zo 28 augustus: 13:00-23:00

Food Soul Festival op 26 t/m 28 augustus in Zoetermeer

Het Marseille pad met uitzicht op het water van de Dobbe wordt in het laatste weekend van augustus omgetoverd tot een sfeervol openlucht restaurant. Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes van de 18 foodtrucks luister je naar soul muziek. Houd je van bier of wijn? Dan zit je hier goed. Er is een wijnbar met speciaal geselecteerde wijnen en een bar met ambachtelijk gebrouwen bieren.

De toegang is gratis.

Openingstijden:

 • Vr 26 augustus: 16:00-23:00
 • Za 27 augustus: 12:00-23:00
 • Zo 28 augustus: 13:00-21:00

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner