Lifestyle

Zwanger en op vakantie: de babymoon!

Voordat ik zwanger werd had ik er nog nooit van gehoord. Naast babyshowers, zwangerschaps- en newborn fotoshoots is er dus ook de babymoon! Zwanger zijn is hartstikke big business.

De term babymoon is (uiteraard 😉 ) overgewaaid uit Amerika. We kennen dit allang natuurlijk; nog even samen op vakantie tijdens je zwangerschap en vooral als het de laatste vakantie zonder baby is. Nu bestaat er dus een hippe naam voor: de babymoon.

Wanneer ga je dan?

Op vakantie gaan vind ik altijd heerlijk, dus zwanger of niet, we gaan sowieso! Nu ik zwanger ben moet ik toch wel meer rekening houden met waar ik heen wil en wanneer we gaan. De fijnste periode vind ik om in het tweede trimester van mijn zwangerschap te gaan. Het tweede trimester loopt van week 13 tot en met week 26.

In deze periode heb je de meeste energie en voel je je het beste. Althans, de meeste vrouwen voelen zich in het tweede trimester het beste, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Ik merk zelf dat ik in vergelijking met de eerste 13 weken minder moe ben, dus voor mij is het tweede trimester super om te gaan. Voor mij geldt dat dit de periode van november tot en met januari is. We hebben besloten om in januari te gaan.

Waar ga je heen?

En dan de bestemming! Het liefst wil ik binnen Europa, want ik heb niet meer zoveel zin om een lange vlucht te maken. Natuurlijk is er (zeker in deze tijd van het jaar) die behoefte aan de zon, echter als je zwanger bent moet je goed oppassen met de zon in verband met het kunnen krijgen van een zwangerschapsmasker.

Na enig zoekwerk naar zonvakanties in januari kwam ik op de Canarische eilanden uit en die bestemming trekt me nou net weer niet. Zonde om mijn geld uit te geven aan een bestemming die ik eigenlijk niet zo leuk vind.

Ik besloot om voor mezelf eens op een rijtje te zetten wat ik wilde tijdens de vakantie. Dat lijstje had ik snel gemaakt: ik wilde chillen, luieren, relaxen, boek lezen, lummelen, niksen. Nou, al die dingen kunnen natuurlijk ook heel goed in een natuurhuisje op de Veluwe!

Babymoon

Een heerlijke week

Op Natuurhuisje.nl ben ik gaan speuren naar een leuk huisje met open haard. Gevonden, meteen geboekt en we zijn in de tweede week van januari naar de Veluwe gegaan. Wat een heerlijke week, echt even er helemaal uit! Precies zoals ik het me had voorgesteld.

Lekker lummelen en niks doen. Een boswandeling maken, boek lezen, even naar een stadje en daar een beetje rondstruinen om vervolgens weer snel naar het huisje te gaan en in onze chill-outfit weer verder te relaxen. Zo heerlijk om dit samen te doen! De laatste drie dagen zijn we met zijn drieën geweest. Mijn (lief-) dochter Anneloes kwam ook nog een paar dagen naar het huisje zodat we ook nog even met zijn drieën konden genieten.

Ik kan het iedereen aanraden om lekker een paar dagen te gaan genieten in een natuurhuisje op de Veluwe. Of je nu zwanger bent of niet! 🙂

Vanessa Emmel

 

 

 

 


 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner