Namasté Café
FoodHotspotsWellness

Namasté Café

Het Namasté Café stond al heel lang op mijn lijstje. Toen mijn nicht voorstelde om gezellig samen te lunchen wist ik dus al meteen waar we naar toe zouden gaan. En daar heb ik zeker geen spijt van gekregen! Vanaf het moment dat je binnenkomt voel je je ontspannen en op je gemak. Er hangt een hele prettige sfeer.

Dromen waarmaken

Na de lunch klets ik met de trotse eigenaresse Ira. Zij vertelt me dat ze het idee voor Namasté Café al 22 jaar met zich meedroeg. Vanaf het moment dat ze in 1994 tijdens een reis in Australië had bedacht dat ze ooit een spiritueel café wilde gaan openen. Lange tijd schoof ze haar droom voor zich uit, het was altijd ‘later’, totdat het moment ineens daar was. Ze kreeg na 18 jaar werkzaam te zijn geweest in het toerisme, haar ontslag en zoals het spreekwoord luidt: waar deuren dichtgaan, gaan andere deuren open. Dat was ook zo: de deuren van haar eigen café!

Ze heeft in die 18 jaar heel veel gereisd en enorm veel inspiratie opgedaan voor haar eigen bedrijf. Ze schreef haar businessplan en dit werd goed ontvangen door de makelaar die haar adviseerde in het Zeeheldenkwartier te starten, omdat daar het juiste publiek zit. Het is natuurlijk helemaal geen toeval dat juist hier dit spirituele café gevestigd is; ooit heeft iemand ontdekt dat er vanaf het Vredespaleis naar het Zeeheldenkwartier bepaalde leylijnen lopen. Dit zijn aardse spirituele meridianen die zorgen voor een verhoogde spirituele energie in de wijk.

Namasté Café

Koffie en spiritualiteit

De intentie van dit café is om spiritualiteit wat laagdrempeliger te maken, zodat mensen die er niet zo in thuis zijn er toch mee in aanraking kunnen komen. Je hoeft helemaal niet spiritueel te zijn om een kopje koffie of thee te komen drinken. Iedereen kan gewoon binnen lopen. Wekelijks is er een programma met spirituele activiteiten voor zelfontwikkeling. Ook kun je er terecht voor een massage, handlezing en chakra healing.

Namaste café is Indiaas georiënteerd. Ira heeft veel reizen gemaakt naar India en werd geïnspireerd door de ‘spirit’ van het land. Ze werd docente in de Indiase hoofdmassage en begon een eigen praktijk The Indian Spirit met ayurvedische massages en handlezingen. Daarnaast begon ze met de ondersteuning van een project voor straat- en weeskinderen en werd ze sponsor van een meisje in Goa. Steeds meer raakte Ira verbonden met India. Tijdens één van haar reizen vond ze de perfecte naam voor haar spirituele café. Namasté is een groet uit het Sanskriet: “Het goddelijke in mij herkent, erkent en eert het goddelijke in jou. We zijn één en gelijk”.

Uit alle delen van het land komen mensen naar het Namasté Café om hun lichaam en ziel op te laden. Je kunt er genieten van een lekker kopje ayurvedische thee, een broodje of een salade. Of kom lekker voor een ‘opkikkertje’, dit is een massage van 10 minuten.

Ik kan het je in elk geval zeker aanraden om een keer langs te gaan en genieten van al het lekkers en moois!

 

Namasté Café

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner