Helende werking van Chlorella
Health

De helende werking van Chlorella

Er zijn de laatste tijd heel veel ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Denk maar eens aan allerlei superfoods, die je tegenwoordig bijna overal kunt krijgen. Chlorella is een goed voorbeeld. Ik vertel je graag iets meer over de helende werking van chlorella en wat het nou precies is.

Groene alg

Chlorella is een ééncellig plantje, een micro-organisme. Eencellige algen zijn kleine plantjes zonder wortels en bladeren. Dit groene algje wordt geteeld in zoetwater rivieren en -meren in Oost-Azië. Het groeit heel snel en verdubbelt zichzelf iedere 10 uur. Vóór 1975 was het algje niet verteerbaar voor de mens, de voedingsstoffen konden niet door ons lichaam worden opgenomen. In Japan werd dit opgelost en werd de alg geschikt voor consumptie.

Chlorella behoort tot de oudste levensvorm op aarde. De alg bevat een extreem hoog gehalte aan chlorofyl, dit is de groene kleurstof in de bladeren waarmee ze zonlicht opvangen en omzetten in energie. Chlorella is een rijke bron van voedingsstoffen die we door al het bewerkte voedsel dat we eten vaak tekort komen. De helende werking van chlorella is steeds bekender aan het worden, daarom vind je over de hele wereld steeds meer kweekvijvers waarin het algje wordt gekweekt.

De kracht van Chlorella

 • Chlorella is door de chlorofyl een krachtige reiniger en ontgifter van het lichaam. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van je bloed, het ondersteunen van je lever en nieren en het zorgt voor een gezonde darmflora en optimale stoelgang. Ook kan het meehelpen om ontstekingen aan te pakken en te voorkomen
 • Omdat Chlorella rijk is aan zink is het goed voor je huid, haar en nagels.
 • Chlorella bevat alle vitamines, maar geen vitamine D. Ook bevat het veel mineralen waaronder veel calcium en ijzer en anti-oxidanten.
 • Door Chlorella blijft je bloedsuikerspiegel beter in balans, hierdoor krijg je minder snel schommelingen.
 • Het zorgt voor een goede opname van ijzer in het bloed.
 • Het versterkt het immuunsysteem zodat het meer bestand is tegen virale ziektes. Ook beschermt chlorella het lichaam tegen schadelijke stoffen.
 • Chlorella verjongt, zorgt voor een gave huid en geeft een bescherming van de huid tegen rimpelvorming.
 • Wij krijgen veel giftige stoffen binnen. Bijvoorbeeld uit bestrijdingsmiddelen en cosmetica. Met de chlorella gaan deze stoffen uit ons lichaam.
 • Het bevat hoge waarden aan eiwitten en proteïne.
 • Het heeft een genezende werking bij mensen met bot-, gewrichts- en spierproblemen.
 • Chlorella geeft je energie, ook bij het sporten, hierdoor krijg je een betere conditie en kun je sneller afvallen.

Chlorella kun je kopen als poeder, als capsules of in tabletvorm. Ik gebruik het liefst tabletten want de poeder vind ik niet lekker in mijn sapje of smoothie. De chlorella tabletten koop ik bij Innerwave.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

This article has 1 comment

 1. Linda

  Ik ben er even goed voor gaan zitten. Ik geloof namelijk heilig in de kracht van moeder natuur en de stimulerend een hele de werking ervan. Wat handig dat het er ook in tablet vorm is, dan weet je gelijk of je voldoende hebt binnen gekregen. Onthouden ga ik hem zeker!

Comments are now closed.
Banner