Health

Work that body!

Yes! Een nieuwe week is aangebroken en dat betekent: work that body! Een mooi moment om het luie weekend-zweet eruit te werken. Vandaag doen we alle oefeningen 30 seconden lang met steeds 10 seconden rust tussen de oefeningen door. We gaan voor twee rondes achter elkaar. Denk er weer om dat je aandacht besteed aan een juiste uitvoering van de oefeningen.

Dit zijn de oefeningen:

  • Shuffle
  • Lunges
  • Spider walk
  • Squat
  • Push ups
  • Jumping jacks

Shuffle

Je gaat laag in je benen zitten met je voeten op heupbreedte. Je maakt een aansluitpas terwijl je laag blijft. Goed voor de billen en beenspieren, maar vraagt ook veel core stability om goed rechtop te blijven.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Spider walk:

Je begint in een plank en je loopt als spiderman naar voren. Je handen en voeten gaan tegenovergesteld en je blijft zo laag mogelijk.

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Push up:

Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Jumping jacks:

Goede oefening om de hartslag omhoog te brengen. Je zwaait met je armen opzij en je benen springen gelijktijdig naar buiten.

Heel veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner