Graanmaan
Bewustwording

Graanmaan 20 juli 2016

Het is weer bijna volle maan. Even na middernacht, op 20 juli om 00:59:36 om precies te zijn. Op sommige plekken in de wereld is het dan nog 19 juli, dus het kan zijn dat je voor deze volle maan twee verschillende data ziet op internet. Deze volle maan heet de Graanmaan, omdat deze altijd in de periode van de graanoogst valt. Aan ons nu de tijd om dankbaar te zijn voor alles wat de aarde ons schenkt. Ook is het een tijd om onze successen te vieren. Om stil te staan bij dat waar we hard voor hebben gewerkt. Geef jezelf maar een schouderklopje. Goed gedaan!

Mediteren bij volle maan

De tijd rondom de volle maan is een tijd van hele krachtige energie, die we het best kunnen ontvangen en benutten in een rustige staat zoals in meditatie.  Emoties worden enorm uitvergroot; zowel positief als ook negatief. De kracht en invloed van de volle maan is overal op aarde voelbaar, voor de mensen, dieren en de natuur.

De vijf dagen rond de volle maan (2 voor, tijdens en 2 na) zijn bij uitstek geschikt voor meditatie omdat elke volle maan met haar unieke eigenschappen in staat is om de nodige veranderingen in ons bewustzijn te ondersteunen. De volle maan brengt ons hoge pieken van (spirituele) energie. In meditatie kunnen we hier optimaal gebruik van maken.

Het is volle maan op 20 juli 2016 00:59:36

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner