Health

Tuck jump, squat en planken

Zo. Een nieuwe week is aangebroken, ben je er weer klaar voor? Vandaag doen we de squat, side plank, tuck jump, push up (smal) en de shuffle. Een gevarieerde workout dus. Deze workout doe je in totaal vier rondes.

Let goed op je techniek. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan en het allemaal al weet. 😉

Dit ga je doen:

  • 20 x Squat
  • 10 x Side plank met reiken onder buik
  • 10 x Tuck Jump
  • 10 x Push up smal
  • 30 seconden Shuffle

Zo doe je het:

  • Squat: je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren
  • Side plank met reiken onder buik: je staat op je ellebogen of op je handen en 1 voet in een plank.  Met je bovenste hand ga je onder je buik door en weer terug. Dit doe je ook aan de andere kant. Zorgt voor core stability.
  • Tuck Jump: de Tuck Jump is een explosieve, plyometrische oefening voor de quadriceps, hamstrings, kuiten en buikBegin met een squat. Dus buig je knieën, heupen naar achter en houdt tegelijk je rug recht. Zak zo diep als je kunt, terwijl je voeten plat op de vloer blijven. Spring vanuit deze positie zo hoog mogelijk op. Tegelijk breng je de armen omhoog en breng je ook de knieën zo dicht mogelijk naar je borst. Op het moment dat je land, voer meteen weer een squat uit.
  • Push up smal: zelfde als de push up, alleen nu gaan de ellebogen strak langs het lichaam. Op deze manier train je meer je triceps, achterkant van je armen.
  • Shuffle: je gaat laag in je benen zitten met je voeten op heupbreedte. Je maakt een aansluitpas terwijl je laag blijft. Goed voor de billen en beenspieren, maar vraagt ook veel core stability om goed rechtop te blijven.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner