Health

Planken, crunches en squats

Tijd voor weer wat beweging. We gaan planken, we doen squats, crunches, push ups en ook de spider walk komt voorbij. De oefeningen doe je allemaal 10 keer, in totaal doe je drie rondes. Tip: doe deze workout een paar keer deze week, daarmee vergroot je het effect.

Denk erom dat je altijd goed op je techniek let. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók (juist) als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan.

Dit ga je doen:

 • Side plank met reiken onder buik
 • Squat jump met een hold
 • Push up met een t-twist
 • Reverse crunch
 • Spider walk

Zo doe je het:

 • Side plank met reiken onder buik: je staat op je elleboog of op je hand en 1 voet in een plank.  Met je bovenste hand ga je onder je buik door en weer terug. Dit doe je ook aan de andere kant. Zorgt voor core stability.
 • Squat jump met een hold: je zakt door je knieën en springt naar voren en omhoog. Je eindigt weer in een squat en houdt dit 2 sec vast alvorens de volgende sprong te maken. Mooie plyometrische oefening.
 • Push up met een t-twist: je staat op je handen en je voeten in een plank. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken en komt weer omhoog. Dan draai je in een side plank en weer terug. Goed voor je armen en de core stability.
 • Reverse crunch: je ligt op je rug met je handen onder je billen en je schouders zijn iets van de grond af. Je kunt deze oefening met gestrekte benen of gebogen benen uitvoeren. Je laat je benen zakken tot vlak boven de grond en brengt ze dan weer in de lucht. Goed voor de rechte buikspieren. Let op, je mag deze oefening niet in je onderrug voelen.
 • Spider walk: je begint in een plank en je loopt als spiderman naar voren. Je handen en voeten gaan tegenovergesteld en je blijft zo laag mogelijk.

  Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner