Lifestyle

Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Het afgelopen jaar was een jaar met heel veel hoogtepunten. Jelle, Anneloes en ik hebben zoveel mooie momenten met elkaar gedeeld. Een aantal van die momenten hebben alles te maken met de babyboy die onderweg is. Ik ben nu 24 weken zwanger, nog 16 te gaan!

Hoe vertel je dat je zwanger bent

24 weken zwanger

Ohhhh jongens wat gaat dat snel! Iedere dag geniet ik van het getrappel in mijn buik. Wat een kleine druktemaker is het. Dat was natuurlijk één van onze hoogtepunten dit afgelopen jaar: dat we er tijdens onze vakantie in Portugal achter kwamen dat ik zwanger ben.

Dan volgt het moment om het te gaan delen met de familie en vrienden. We vonden het zó spannend om het aan iedereen te vertellen! Want hoe vertel je zoiets groots? Met trillende handjes, hart in onze keel en zenuwen die door ons lijf gierden wilden we het vertellen èn ook nog filmen tegelijk. Best een uitdaging. 😉

Vakantiefoto’s en oefeningen

We hadden een paar manieren bedacht. Eén daarvan was tijdens een lunch. Ik liet dan vakantiefoto’s zien op mijn telefoon met als laatste foto de foto van mij en de zwangerschapstest.

Bij mijn sporters schreef ik een workout op de grond met als laatste oefening: ‘Vanessa is zwanger’.

Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Wanneer vrienden kwamen eten kregen ze als toetje lange vingers met chocolade en blauw/roze muisjes. Ook had ik een fotoboek van onze vakantie laten maken met op de laatste pagina de foto van mij met de zwangerschapstest. Onder het mom van: ‘wil je onze vakantie foto’s zien?’ bladerde iedereen nietsvermoedend door het boek en zagen ze op de laatste bladzijde de foto met de tekst: ‘Baby Emveld’.

Dit was zo leuk! Kijk zelf maar naar de enthousiaste reacties van iedereen in het filmpje bovenaan deze blog.

Vanessa Emmel

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner