Health

Bekkenbodemspieren trainen

Vandaag doen we het bruggetje. Dit is een oefening voor je billen, bekkenbodemspieren en de achterkant van je benen. Dit combineren we met een oefening voor de buikspieren.

Bekkenbodemspieren

Het is belangrijk om je bekkenbodemspieren te trainen. Het bekken zorgt ervoor dat de blaas, endeldarm en de baarmoeder ondersteund wordt. Het sluit de blaas en de endeldarm af. Het geeft een betere balans in je lichaamshouding. Als de bekkenbodemspieren door omstandigheden aan kracht verliezen heb je vaak last van ongewild urineverlies. Dit kun je verhelpen met deze oefeningen.

Start:

  • Ga op je rug liggen met je schouders van de grond. Buig je knieën tot 90 graden en zet beide voeten plat op de grond.
  • Tik met je rechterhand je rechter enkel en met je linkerhand je linker enkel aan.
  • Kom met je schouders op de grond liggen.
  • Je armen liggen langs je lichaam met je handpalmen naar beneden.
  • Span je billen en buik aan.
  • Til je billen van de grond om een rechte lijn te vormen met je knieën, heupen en schouders.
  • Om deze oefening te verzwaren: strek afwisselend je rechter en linkerbeen uit. houd daarbij je heupen hoog.

Op het filmpje zie je 1 setje van 10 herhalingen. Doe hier vandaag 4 setjes van en je hebt een heerlijke workout.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner