Health

T-twist voor een sterke core

Als we spreken over onze ‘core’ dan hebben we het over de kern van ons lichaam. Met core training doen we oefeningen die onze buik, rug, billen, bekken stabieler en sterker maken. De T-twist is zo’n oefening.

Je kunt de T-twist op de grond doen. Als dit te moeilijk is, plaats je je handen op het zitgedeelte van een bank en je voeten op de grond. Let er goed op dat je tijdens de hele oefening je lichaam in één rechte lijn houdt.

Zo voer je de oefening uit:

  1. Kom op handen en voeten in voorligsteun staan. Trek je navel in en knijp je billen samen.
  2. Draai met je rechterarm omhoog, strek je hand uit en laat je voeten mee bewegen.
  3. Kom weer terug in de beginpositie.
  4. Doe hetzelfde met je linkerarm.

Op het filmpje zie je 1 setje van 10 herhalingen. We doen vandaag 3 setjes.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner