Health

T-twist, broad jump, spider walk en walking lunge

Hallo zomerse, zonnige nieuwe week! Misschien heb je nu wel lekker vakantie en hoef je even helemaal niets. Behalve volop genieten! Om de balans een beetje te bewaren heb ik weer een fijne workout voor je bedacht. Kost je weinig tijd en je hebt er veel plezier van. Zeker als je de workout een paar keer doet deze week.

We doen vandaag de t-twist de broad jump, de spider walk en de walking lunge. Je doet alle oefeningen eerst 12 herhalingen, daarna 16 herhalingen en de laatste ronde 20 herhalingen. Deze laatste ronde doe je drie keer.

Let bij iedere workout goed op de uitvoering van de oefeningen. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók (juist) als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan.

Dit ga je doen:

  • T-twist
  • Broad jump:
  • Spider walk
  • Walking Lunge

Zo doe je het:

  • T twist: je staat in een plank en draait in een side plank. Goed voor de core stability en voor de schouders.
  • Broad jump: buig door je knieën, zwaai met je armen naar achter en naar voren, spring zo ver als je kan naar voren.  Perfect om aan je explosiviteit te werken
  • Spider walk: je begint in een plank en je loopt als spiderman naar voren. Je handen en voeten gaan tegenovergesteld en je blijft zo laag mogelijk.
  • Walking Lunge: je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Met je achterste voet stap je direct door naar voren, hierdoor zakt je andere knie naar de grond. Op deze manier loop je door.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner