Bewustwording

Maan van de Roos op 27 juli

Op 27 juli is het volle maan. Deze maan heet de Maan van de Roos en het thema dat bij deze volle maan hoort, is offer. Dit thema wil zeggen dat we iets offeren uit dankbaarheid voor alles wat we mogen ontvangen. Het kan zijn dat je iets los moet laten om weer iets anders te kunnen behouden. Open je hand om iets vast te pakken, laat dus eerst iets anders los. Als je iets wilt bereiken moet je daar ook weer iets voor laten.

Ruimte voor vernieuwing

Misschien merk je dat je emoties voelt tijdens het offeren bij deze volle maan. Dat is niet gek. Vaak dragen we dingen (gedachten, gevoelens, gedrag) lange tijd met ons mee en ook al dient iets ons nu niet meer, toch kan het soms moeilijk zijn om er afscheid van te nemen. Het is echter wel heel goed om los te laten en het nieuwe te verwelkomen.

Geef jezelf de tijd om dit te verwerken. Om vernieuwing toe te laten en te omarmen dienen we eerst ruimte te creëren door afscheid te nemen van het oude.

Maan van de Roos - Offer

Het is volle maan op 27 juli om 22:22:19

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen in de periode rond de volle Maan van de Roos en meld je aan als dat je leuk lijkt.


 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner