Health

Squats, push-ups, lunges en tuck jumps

Vandaag een lekkere full body workout! Onze billen, benen, core en armen komen aan bod. Maak hier deze week een paar keer tijd voor. Zo heeft de workout optimaal effect.

Bij deze workout doe je alle oefeningen 10 herhalingen. In totaal doe je drie rondes. Denk zoals altijd goed aan je techniek tijdens het uitvoeren van de oefeningen, hiermee voorkom je eventuele blessures.

Dit ga je doen:

  • 10 x Squat
  • 10 x Push-up
  • 10 x Lunges
  • 10 x Tuck jump

Zo doe je het:

  • Squat: je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.
  • Push-up: je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.
  • Lunges: je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.
  • Tuck jump: dit is een explosieve, plyometrische oefening voor de quadriceps, hamstrings, kuiten en buik. Begin met een squat. Dus buig je knieën, heupen naar achter en houdt tegelijk je rug recht. Zak zo diep als je kunt, terwijl je voeten plat op de vloer blijven. Spring vanuit deze positie zo hoog mogelijk op. Tegelijk breng je de armen omhoog en breng je ook de knieën zo dicht mogelijk naar je borst. Op het moment dat je neerkomt, voer je meteen weer een squat uit.

Veel succes!

HCOA 2 750x90

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner