Health

Selfcare massage in je ochtendritueel

In mijn vorige twee blogs heb ik het over massage en aromatherapie gehad en wat het voor je kan betekenen. Het is natuurlijk heel fijn om een massage voor jezelf te boeken en even tijd voor jezelf te nemen, daarbij heeft massage een ontzettend heilzame werking op je lichaam en geest. Helaas schiet dat er soms bij in.

Je hebt geen tijd of andere afspraken gaan voor. Grote kans dat je (weer) last van een stijve nek of schouders krijgt, of je vermoeid, opgejaagd of gestressed voelt. Hoe kun je dan toch profiteren van de voordelen van een massage wanneer je geen tijd hebt om naar een massagesalon te gaan?

Selfcare massage

Je kunt profiteren van de voordelen van een massage door jezelf dagelijks liefdevol te masseren. Wanneer je deze zogenaamde selfcare massage in je dagelijkse ochtendritueel integreert zul je er echt profijt van hebben.

Deze gewoonte is ons vreemd, maar geloof me, je knapt er echt van op! Zeker als je het dagelijks bij jezelf toepast. Elke dag je selfcare massage doen, zorgt er namelijk voor dat je thuiskomt bij jezelf. En eenmaal thuis gekomen kunnen we vaak alles loslaten en vooral ons zelf zijn! ‘Home is where the heart is’ is zo’n mooie tegeltjeswijsheid die bij veel mensen aan de muur hangt.

Zeker wanneer je het in de ochtend toepast en het een dagelijkse routine wordt, creëer je structuur en veiligheid voor jezelf. Want het begin van de dag bepaalt vaak hoe de rest van de dag zal verlopen. En een fijne dag willen we het liefst allemaal zo vaak mogelijk. Een bijkomend voordeel van de ochtend routine is vooral dat, voordat de dag begint, jij jezelf al verzorgd hebt en je er de rest van de dag niet meer aan hoeft te denken.

Jij gaat in ieder geval gegrond en helemaal in balans de dag in.. Die heb je dan alvast ‘in the pocket’!

Hoe werkt het dan?

Je huid is het grootste orgaan van ons lichaam, ze werkt als een filter en staat in direct contact met ons binnenlichaam zoals onze bloedbanen en organen. Door jezelf te masseren krijgt de huid aandacht (en aandacht maakt alles mooier) die samen met de warmte van je handen en de olie je huid voeden en daarmee gelijk je lichaam. Het is hierbij belangrijk te weten wat je op je huid smeert! Dat wat je niet kunt eten, zou ik niet op m’n huid smeren. Het gaat hier immers over het voeden van het lichaam zodat je lekker in je vel komt te zitten.

Het is de bedoeling om jezelf te masseren met olie, het liefst een mild verwarmende olie zoals sesamolie. Deze olie is doorgaans goed voor alle typen mensen. Maar ben je fan van een ander soort olie dan kan je die natuurlijk ook gebruiken. Ik ben fan van de ‘Sugandhadi’ olie van Kama, deze producten en behandelingen zijn vanaf januari 2018 te koop in mijn massagestudio.

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de fles olie in warm water, dat kan in de wastafel of een klein pannetje.
  2. Giet de warme olie op je handen en masseer jezelf van boven naar beneden.
  3. Zorg dat je alles aandacht geeft; oren,gezicht, gewrichten zoals schouders, ellebogen, knieën, polsen, vingerkootjes en knokkels,voeten en natuurlijk de rest van je lichaam.
  4. De duur van je massage kan je laten variëren van 5 tot 25 min, maar altijd minimaal 5 min.
  5. Laat de olie ongeveer 20 min intrekken en ga dan douchen. Door de warmte van het water neemt je lichaam de voedzame olie beter op, en zo komen er geen olievlekken op je kleding.

Tip: tijdens de 20 min intrek tijd kan je een oud huispak en sokken aantrekken en ondertussen je ontbijt of lunch maken.

Let op: heb je koorts of ben je zwanger dan is de selfcare massage niet geschikt voor je.

Heb je toch tijd om een massage te boeken dan heet ik je van harte welkom bij Blossom Therapy!

Lieve groet, ClaudiaBlossom Therapy

Ik ben Claudia Visee, 46 jaar, eigenaar van massagestudio ‘Blossom Therapy’. Naast ondernemer ben ik ook masseuse en aromatherapeute, getrouwd, moeder van twee kinderen en al oma van vier kleinkinderen! Ik geloof in de kracht van de natuur en het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik wil mensen zich goed laten voelen en bewust maken van een meer natuurlijke manier om zichzelf te verzorgen. Dat doe ik via massage gecombineerd met heilzame geuren. Door (aan)raken kan je beter luisteren wat je lichaam je te vertellen heeft, zo ontstaat er balans waardoor je beter in je vel gaat zitten.

Banner