Gezond in de winter
Health

Gezond in de winter: 4 tips

November is aangebroken. De dagen worden steeds korter, de nachten langer, het weer wordt grauwer en de drukke feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Dit betekent in de meeste gevallen dat ons lichaam een zware tijd voor de boeg heeft. Zowel mentaal als fysiek kunnen we dus wel wat ondersteuning gebruiken. Met deze vier tips blijf jij gezond in de winter.

Begin de dag met een groot glas water

Een oud leermeester van mij vergeleek het menselijk lichaam altijd met een machine. Een machine heeft olie nodig en die olie moet soms ververst worden zodat de motor soepel loopt. Voor het menselijk lichaam is dit water, zei hij altijd. Dus begin je de dag met een groot glas water, dan loopt jouw ‘machine’ de rest van de dag lekker soepel!

Drink thee

In thee zit een stofje genaamd L-theanine, dit is een eiwit dat de aanmaak van de gelukshormonen dopamine en serotine bevordert. Het drinken van 4 kopjes per dag kan dus een verlichtend en gelukkig gevoel geven.

Probiotische voeding voor een goede weerstand

Probiotische voeding versterkt je weerstand doordat dit actieve bacteriën zijn die je immuunsysteem versterken. Voorbeelden van probiotica zijn: zuurkool, yoghurt, karnemelk, tempeh en gember.

Citrus vruchten voor vitamine C

Ook vitamine C draagt bij aan een goede weerstand. Dus eet of pers lekker een sinaasappel bij je ontbijt of combineer een citroentje met je thee, dan sla je meteen twee vliegen in 1 klap.

Met deze tips kom jij hopelijk zonder al te veel schade de maand door en ga je fit en vitaal de drukste maand van het jaar in! Natuurlijk is december weer een hele nieuwe uitdaging, maar daar lees je volgende maand meer over!

Logo Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner