Afvallen na de vakantie
Health

Wil jij afvallen na de vakantie?

Hopelijk heb je genoten van een heerlijke vakantie met tijd voor familie en vrienden, het lezen van een boek, genieten van een andere omgeving en natuurlijk van uitgebreid eten. Misschien is het wel helemaal misgegaan en kon je alle verleidingen niet weerstaan. Dat maakt helemaal niet uit, zolang je maar wel intens genoten hebt. Als je wilt afvallen na de vakantie is het tijd om actie te ondernemen. Het hoeft niet per se moeilijk te zijn, maar het betekent wel dat je aan het werk moet om je doelen te bereiken, en waarschijnlijk hard ook!

Toewijding

Het betekent dat je naast je werk van misschien wel 40 uur per week, ook nog tijd vrij moet maken om te bewegen en voor het plannen van wat je gaat eten in de komende week. Dat is de enige manier voor resultaat op de lange termijn. Nieuwe eetgewoonten aanleren is hard werken en zal zeker niet in een keer lukken. Je bent tenslotte ook maar een mens. Een volle koelkast met gezonde producten zal je helpen om betere keuzes te maken. En bedenk dat je bij iedere maaltijd steeds weer in de gelegenheid bent om de goede keuzes te maken.

Richtlijn

Als algemene richtlijn probeer je het onderstaande lijstje op te volgen, dan ben je al een heel eind.

  • Eet gevogelte (rood vlees met mate), vis, groente en fruit
  • Plantaardige vetten, zoals noten en vetten zijn goed voor je
  • Eet ook koolhydraten, je hebt ze echt nodig
  • Zorg voor genoeg slaap
  • Pak stress aan
  • Beweeg iedere dag!

Wees eens eerlijk naar jezelf. Heb jij bovenstaand lijstje helemaal op orde? Zo niet, verlang dan niet van jezelf dat je alles tegelijk kunt veranderen. Door stap voor stap een verandering door te voeren, heb je de meeste kans op succes. Het is een proces voor de lange termijn. Elke kleine verandering is voorruitgang.

Voor iedereen is het een ander proces, maar één ding is zeker: degene die het gelukt is om zijn eetgewoonten te veranderen en gezonder te gaan leven, heeft er de juiste stappen voor genomen. En degene bij wie het niet lukt, nog niet.

Afvallen na de vakantie vergt de nodige toewijding. Het is een strijd met jezelf. Als je zelf al van alles hebt geprobeerd en het lukt je toch niet, dan kun je natuurlijk ook gewoon hulp vragen bij een goede coach die samen met jou de uitdaging aangaat en je van goede adviezen kan voorzien.

Aan jou de keuze! 🙂

Logo Foodcoach Lisette

 

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner