Health

In shape voor de lente en de zomer

De lente is nog niet eens begonnen maar nu begint het bij velen wel al te kriebelen. Fijn, weer onze zomerkleding uit de kast en straks weer lekker de zon op onze huid voelen. wat een heerlijk vooruitzicht.

In shape voor de lente en de zomer, dat zijn we niet zomaar. We moeten wel aan de bak voor die strakke billen, benen en buik. Regelmatig sporten en gezond eten is de sleutel tot succes. Vandaag hebben we voor jullie weer een fijne workout. Doe hem een paar keer deze week.

De workout van deze week bestaat uit elke keer 20 herhalingen. We doen dit 5 rondes achter elkaar. Denk erom: let op je techniek! In de video zie je weer hoe alle oefeningen uitgevoerd moeten worden.

Dit zijn de oefeningen:

  • Low jacks
  • Side plank
  • Squat jump
  • Reverse crunch

Zo voer je de oefeningen uit:

Low Jacks: Zelfde als jumping jack, alleen nu eindig je in een squat.

Side plank: Je staat op je elleboog of op je hand en 1 voet in een plank. Zorgt voor core stability.

Squat jump: Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en springt omhoog. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Reverse crunch: Je ligt op je rug met je handen onder je billen en je schouders zijn iets van de grond af. Je kunt deze oefening met gestrekte benen of gebogen benen uitvoeren. Je laat je benen zakken tot vlak boven de grond en brengt ze dan weer in de lucht. Goed voor de rechte buikspieren. Let op, je mag deze oefening niet in je onderrug voelen.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner