Health

Workout voor een mooie kont

Een mooie kont, dat willen we allemaal wel! Met de workout van vandaag trainen we onze bilspieren èn tegelijkertijd versterken we onze rompstabiliteit. Behalve dat het fijn is als onze bips mooi in vorm is, hebben onze bilspieren uiteraard nog een belangrijke functie. Zonder bilspieren zouden we bijvoorbeeld niet rechtop kunnen zitten. Je bilspieren zorgen er ook voor dat je je been naar achteren kunt bewegen tijdens het lopen en ook naar buiten.

Bij de oefening van vandaag is dit goed zichtbaar. Je bovenbeen kan zich dankzij de bilspieren ten opzichte van het bekken bewegen. Als de bilspieren te slap zijn, kan het zijn dat 1 kant van het bekken wegzakt of dat het je niet lukt om goed rechtop te zitten. De bilspieren stabiliseren het bekken. 

Zo voer je de oefening uit:

  • Ga in een hoge plank staan en zorg dat je je buikspieren hebt aangespannen.
  • Breng 1 been gestrekt naar achteren omhoog
  • Houd dit even vast
  • Doe dit 10 herhalingen en wissel dan van been
  • Zorg ervoor dat je mooi in een plank blijft staan gedurende de hele oefening

Op het filmpje zie je 1 setje, we doen er vandaag 4.

Succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner