Aanraken
Health

Verbinden door aanraken

In mijn massagestudio krijg ik regelmatig klanten met rug -, nek -, en schouderklachten. Ze zijn op zoek naar een snelle oplossing voor dit probleem en een snelle manier om te ontspannen. Maar wat massage echt voor ze kan betekenen is zoveel meer dan alleen spierpijn opheffen en ontspannen. Aanraken is hartstikke belangrijk voor lichaam èn geest.

Te lang doorgaan

Het probleem voor deze mensen is dat ze vaak al te lang door zijn blijven lopen zonder te luisteren naar de signalen van hun lichaam.

Het drukke leven zorgt ervoor dat onze zintuigen voortdurend geprikkeld worden, het lichaam reageert daarop door signalen af te geven. Helaas ontkennen we die signalen dus te vaak en blijven maar doorgaan waardoor er allerlei (chronische) klachten kunnen ontstaan zoals vermoeidheid, spierpijn, kramp slapeloosheid, stress en hoofdpijn.

Preventie

Natuurlijk hoeft het niet zo ver te komen mits je preventief goed voor jezelf zorgt. Er zijn allerlei manieren om goed voor jezelf te zorgen, massage is er daar een van. Het activeert het zelfherstellend vermogen, ontspant, geeft energie en zorgt voor verbinding van lichaam, ziel en geest. In die zin werkt massage holistisch.

Klachten als onrust en stress worden voorkomen of nemen af dankzij massage door het vrijkomen van ‘oxytocine’, het zogenaamde knuffelhormoon. Dit hormoon komt vrij onder invloed van aandachtig aanraken en geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid en zorgt dat je lichaam sneller tot rust komt. Zo wordt er totale ontspanning gecreëerd.

Dit vinden je darmen weer prettig en deze zullen je rijkelijk belonen met knorrende geluiden, dit is een teken dat ze bezig zijn met schoonmaken en afvoeren. Ik ervaar dat als masseuse als compliment, omdat de darmen op hun best zijn tijdens ontspanning. Voel je dus vooral niet gegeneerd wanneer je darmen van zich laten horen!

Reinigende werking

Nog een bijkomend voordeel van massage, naast verwennen en pijn opheffen, is het positieve effect op het immuunsysteem. Zo wordt je weerstand tegen ziektes beter en is massage een doeltreffende manier om de gezondheid te bevorderen. De lymfe en doorbloeding worden gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam beter kunnen verlaten.

Met wat extra glazen water voor en na de massage help je de gifstoffen beter afvoeren. Je voelt de spanning wegvloeien en plaats maken voor hernieuwde energie. Zo kan het ook een goede ondersteuning zijn bij het afvallen of detoxen, het lichaam voelt zich dan gewaardeerd en jij kunt je dankbaarheid uiten!

Aanraken

Door de tijd even stil te zetten en echt contact te maken met je lichaam, kun je beter luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. De verbinding met je lichaam zul je in het dagelijkse leven nog lang blijven voelen. Je zult merken dat het contact verbeterd is waardoor je sneller de signalen van je lichaam opmerkt.

Bij jezelf blijven

Massage zorgt dus dat je beter in je vel komt te zitten. Ook letterlijk, want je huid knapt er ook echt van op! Een extra cadeautje. Aanraken is essentieel en voeding voor lichaam en geest. Al eerder heb ik het over het knuffelhormoon ‘oxytocine’ gehad dat je in opperbeste stemming brengt. Als je je goed voelt, straal je dat ook uit, ook naar andere mensen. Zo laat je de wereld om je heen er een stuk mooier uitzien!

Om in contact te komen met je lichaam kun je naast massage jezelf na een bad of douche liefdevol met olie insmeren. Je geeft je huid dan als het ware een beschermlaagje tegen negatieve invloeden. Dat helpt om bij jezelf te blijven. Voeg 10 druppels etherische olie toe aan 20 ml amandelolie en je heilzame mengsel is klaar. Sinaasappel maakt bijvoorbeeld vrolijk en beschermt de zonnevlecht, lavendel kalmeert de zenuwen en ylang ylang schenkt vertrouwen en ontspanning.

Aanraken

Het gemak van massage is dat je zelf niets hoeft te doen; aanwezig zijn en jezelf de tijd gunnen om te ontspannen, meer is er niet nodig, de rest gaat vanzelf. Zie het als onderhoud van je lichaam, tijd om op te laden. Net zoals we onze auto regelmatig laten nakijken, snakt je lichaam naar aandacht en wil verwend worden.

Wil je meer weten of heb je na het lezen van dit blog ook zin in een massage? Ga dan naar mijn website en laat je herstellen door aanraking. Voor jou als lezer hebben we een korting van €5 op een behandeling naar keuze.

Ik hoop je van harte welkom te mogen heten in mijn massagestudio.

Groetjes,

Claudia Visee

 

 

 

Ik ben Claudia Visee, 46 jaar, eigenaar van massagestudio ‘Blossom Therapy’. Naast ondernemer ben ik ook masseuse en aromatherapeute, getrouwd, moeder van twee kinderen en al oma van vier kleinkinderen! Ik geloof in de kracht van de natuur en het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik wil mensen zich goed laten voelen en bewust maken van een meer natuurlijke manier om zichzelf te verzorgen. Dat doe ik via massage gecombineerd met heilzame geuren. Door (aan)raken kan je beter luisteren wat je lichaam je te vertellen heeft, zo ontstaat er balans waardoor je beter in je vel gaat zitten.

Banner