Uitgelicht-Einde-Detoxkuur
Health

Detoxkuur volbracht

De detoxkuur heb ik volbracht!

Yes! De 14 dagen van de detoxkuur zijn voorbij en hoe voel ik mij nu?

Ik voel me super fit, slaap heerlijk, elke ochtend voordat de wekker gaat ben ik al wakker en zit vol met ideeën. Naast het opschonen van je lichaam is het ook echt een opschoning van je mind. Wát een inspiratie krijg ik tijdens en na zo’n kuur. Omdat je tijdens de kuur meer op jezelf gericht bent en je aandacht meer naar binnen gaat, krijg ik heel veel ruimte voor allemaal leuke dingen op zakelijk maar ook op privé gebied. Ideeën waar ik al een tijdje mee loop, maar waar ik verder nog niets mee gedaan heb ga ik nu gelijk uitwerken. Ik krijg er heel veel energie en een positief happy gevoel van!

Vanessa-1

Ik vind het echt bizar dat je tijdens zo’n kuur merkt hoe fijn het is om eens even op jezelf gericht te zijn i.p.v altijd naar buiten. Je kunt het vergelijken met een vakantie. Voordat je op vakantie gaat ben je druk en moet je nog van alles doen. Als je eenmaal daar bent kan je lekker ontspannen, je op jezelf richten en je hoofd leeg maken. Zo krijg je weer ruimte voor nieuwe dingen. Als je dan terug komt van vakantie kan je er weer volop met frisse energie tegen aan. Dit ervaar ik ook na een detoxkuur.

Natuurlijk heb ik ook best wel pittige momenten gehad. Vooral tijdens het sapvasten. Wat een gesprekken ga ik met mezelf aan. Soms heb ik van die momenten gehad dat ik dacht: “Waarom doe ik dit? Ik leef toch al gezond?!” Of: “Als ik nu iets eet weet helemaal niemand dat….” Haha! Nou, dat heb ik natuurlijk niet gedaan, maar dit soort dingen gaan wel door je hoofd. En daarna denk ik gelijk: “Kom op! je weet wat het resultaat is, dus even doorzetten.”

Je kunt een detoxkuur ook gebruiken om een vliegende start te maken op weg naar een nieuw en gezondere leefstyle. Je wordt heel bewust van wat voeding zoals suiker allemaal met je lichaam doet. Ook leer je regelmatig, op vaste tijdstippen te eten. Hierdoor voorkom je dat je die hongerklap krijgt en gaat snaaien naar ongezonde snacks.

Vanessa-2

Voor en na de kuur heb ik een meting gedaan om te zien wat er met mijn lichaam gebeurt en dan vooral op het gebied van spiermassa. Ik snap best dat ik nu afval, wat logisch is als je 5 dagen alleen maar sap binnen krijgt, maar ik wil niet in spiermassa naar beneden gaan.

Vooraf: 63,7 kg, 20,1 % vet, 48,4 kg spiermassa
Achteraf: 62,1 kg, 18,1 % vet, 48,5 kg spiermassa

Vanaf nu is het weer zaak om mijn gezonde leefpatroon vast te houden en heerlijke smoothies blijven nemen als extra vitamine shot. Helemaal nu in de herfst. Ook blijf ik de ontspannings me-time momentjes inplannen om weer op te laden. En in het weekend op een feestje drink ik best wel weer een wijntje en snoep ik van een lekker taartje. Dat moet kunnen toch!? Als het maar in balans is!

Ik heb al veel mensen begeleid met de detoxkuur en wat is het gaaf om mensen te zien veranderen en opbloeien. Wil je meer informatie over de kuur, mail mij dan even op vanessa@uitliefdevorjezelf.nl

Liefs, Vanes

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner