Uitgelicht-Sapvast
Health

De sapfase is voorbij

De sapfase is voorbij!

De afgelopen vijf dagen heb ik alleen maar sapjes en smoothies gedronken. Ik hoor je denken; “Die is gek! Hoe kun je nou op een sapje leven?!” Een jaar geleden dacht ik er ook zo over. Ik vond het zelfs echt belachelijk dat mensen een aantal dagen op enkel sapjes wilden leven. Maar toen kwam bij mij het besef dat ik helemaal niet kon oordelen want ik had het nog nooit gedaan. Zo heb ik een jaar geleden voor de eerste keer de kuur gedaan en nu dus voor de tweede keer.

En ik kan je vertellen: je kunt prima op een sapje leven. Vorig jaar heb ik de zwaarste versie gedaan. Dan mag je alleen maar het sap drinken, hiervoor gebruik je bijvoorbeeld een sapcentrifuge. Nu heb ik er ook smoothies bij genomen. Een smoothie maak je in de blender, hierdoor behoud je de vezels van de groenten en fruit. Je snapt dat naast al het sporten dat ik doe, het voor mij wel fijn is om toch wat vezels binnen te krijgen.

Wat ik zo mooi vind aan dit detox programma, je kunt zelf kiezen hoe je wilt detoxen, je hebt verschillende varianten. Dit zijn:

  • GOOD: Dieet van o.a. vers fruit, groente en noten/zaden;
  • BETTER: Smoothies en vers gepureerde groentesoepen;
  • BEST: Sapvasten.

Op deze manier kun je kijken wat goed bij jou past en hierbij ook rekening houden met bijvoorbeeld je werk en/of je gezin.

Zoals ik in mijn vorige blog beschreef vind ik het fijn om deze kuur te doen, omdat je goede ondersteuning krijgt van supplementen. Hieronder beschrijf ik een supplement dat ik tijdens de sapfase gebruik.

Psylliumhusk Psylliumhusk
Psylliumhusk is gemaakt van vlozaad. Vlozaad heeft als eigenschap dat het in de maag, in combinatie met water, een volumineuze massa wordt.  Vlozaad creëert dus massa in mijn darm en bevorderd hiermee de spijsvertering. Het werkt honger stillend en heeft een beschermend effect en reinigt de darm. Tijdens de sapfase neem ik iedere ochtend en avond een flinke eetlepel.

Tijdens deze fase heb ik het best wel vaak koud gehad. Dit is een bijverschijnsel en hoort erbij. Dit komt omdat er gif- en afvalstoffen in mijn bloed- en lymfesysteem vrijkomen, hierdoor vernauwen mijn bloedvaten om mijn organen te beschermen. Doordat mijn bloedvaten onder mijn huid ook vernauwen heb ik het koud gehad. Ik heb dan ook wel elke dag twee tot drie liter kruidenthee gedronken, zo bleef ik lekker warm.

De smoothies en sapjes eet ik met een lepel. Weet je waarom? Je mond hoort namelijk ook bij het spijsverteringssysteem: de spijsvertering begint al met het speeksel in de mond. Hier begint de vertering van koolhydraten. Daarom is kauwen zo belangrijk. Als je alles zo naar binnen gooit sla je het eerste gedeelte van de spijvertering over.

Sapjes2

Twee voorbeelden van sapjes die ik gemaakt heb:

Wortelsap
3 wortels
1 appel
1 cm gember

Groene sap
Halve komkommer
2 stengels bleekselderij
1 cm gember
Twee takjes verse munt

Vanaf nu mag ik weer rustig gaan opbouwen met eten. Aan het einde van de kuur laat ik jullie weten hoe ik het dit keer heb ervaren.

Liefs, Vanes

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner