Uitgelicht - Aanraking
Health

De kracht van aanraking

Wat is het toch fijn om te knuffelen en geknuffeld te worden. Lange tijd vond ik dat helemaal niet. Vroeger als kind wilde ik al nooit op schoot en ik vond dat gepruts aan mijn lijf nergens goed voor. Sinds ik zelf kinderen heb is dit gelukkig veranderd. Ik vind het heerlijk om ze te knuffelen en alle liefde te geven die ik heb. Als mijn meiden pijn hebben, kan een aanraking zoals een kus of een knuffel al wonderen verrichten.

Geven zijn we erg goed in, maar hoe zit dat met ontvangen?

Hoe kan het dan toch dat we het soms zo weinig toelaten, terwijl een aanraking zo helend kan zijn? Vroeger was ik erg goed in bouwen. Ik bedoel daarmee: in muurtjes bouwen. Torenhoge muren bouwde ik om mezelf heen. Zo kon tenminste niemand echt dichtbij komen. De kans dat je dan gekwetst zou worden, zou een stuk kleiner zijn. Helaas bleek natuurlijk het tegenovergestelde het geval. Hoe meer muren je om je heen bouwt, hoe meer mensen je van je afstoot. Het heeft me dan ook jaren gekost om deze muren af te breken. Eerst ging dit met grof geweld en later heb ik geleerd om dit met liefde te doen. Ik heb mijn kwetsbaarheid omarmd en daar zijn hele mooie dingen uit voortgekomen.

Bij de ‘chakra cursus’ van Fatima heb ik de eerste grote stappen gezet richting zelfacceptatie en zelfliefde. Door energetische blokkades op te heffen, kwam ik weer steeds dichter bij mezelf te staan. Ik heb altijd de neiging gehad om juist mijn stoere kant op de voorgrond te laten treden. Ik kon het allemaal wel aan en laat mij mijn eigen boontje maar doppen, ik red het wel. Ik heb geleerd bij Fatima dat het juist fijn is om die stoere kant los te laten. Natuurlijk is het ook heel fijn dat ik die kant af en toe kan gebruiken. Het is soms heel nuttig en het heeft me ook ver gebracht in het leven, maar gewoon af en toe loslaten is heerlijk. Door meer naar mijn kwetsbare en vrouwelijke kant toe te bewegen, kon ik mij steeds meer open stellen voor andere mensen en mooie dingen die op mijn pad kwamen. Ik leerde mijn eigen pad te gaan bewandelen, keuzes te maken vanuit het hart, dingen te doen die goed voor mij voelden en niet onbelangrijk steeds meer te gaan genieten van het leven.

Een paar weken geleden heb ik de Aroma Touch opleiding gedaan. Daarin werd ik nogmaals bevestigd wat de kracht van liefdevolle aanraking is. Dit is iets wat ik iedereen zou gunnen om te mogen ervaren. Een behandeling duurt 45 minuten en is nu ook via Gezond Gouds te boeken. Speciaal voor Valentijn hebben we nu een actie. Geef een Aroma Touch behandeling cadeau voor slechts €35 door de code GGATVAL16 te gebruiken bij je boeking via info@gezondgouds.nl ( code geldig t/m 14 februari 2016).

Aanraking-2

De AromaTouch techniek is een klinische benadering om essentiële oliën toe te passen. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug tot aan de voeten. De toepassing heeft ten doel het sympathische en parasympatische zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen.

De AromaTouch techniek bevordert het welzijn door het verminderen van fysieke en emotionele stressoren en geeft ondersteuning aan een gezond functionerend autonoom stelsel. De AromaTouch techniek is zowel eenvoudig als intuïtief en maakt gebruik van gecertificeerde essentiële oliën voor een ongeëvenaarde ervaring voor de ontvanger.

De AromaTouch techniek omvat vier primaire stappen: stress vermindering, immuun versterking, ontstekingsreactie vermindering en homeostase. Ontwikkeld om systematisch stressoren aan het autonome stelsel te minimaliseren en te balanceren. Elke stap in het proces omvat twee etherische oliën, een enkelvoudige olie of een samengestelde olie, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gezond emotioneel en fysiologisch functioneren. Meer over deze oliën lees je hier

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner