Health

Full body workout

Vandaag doen we een stevige workout! Het is een serie van 8 oefeningen die we in onderstaande volgorde 80-70-60-50-40-30-20-10 herhalingen doen. Dit is een echte full body workout. Veel succes!

Dit zijn de oefeningen:

  • 80 jumping jacks
  • 70 squats
  • 60 dancing crabs
  • 50 reverse crunches
  • 40 lunges
  • 30 dips
  • 20 push ups
  • 10 burpees

Zo voer je de oefeningen uit:

Jumping jacks:

Goede oefening om de hartslag omhoog te brengen. Je zwaait met je armen opzij en je benen springen gelijktijdig naar buiten

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Dancing crab:

Je staat op je handen en voeten met je gezicht naar de lucht. Je brengt je handen en je voeten tegenovergesteld naar elkaar toe. Goed voor de triceps en de buikspieren. Vraagt veel stabiliteit

Reverse crunch:

Je ligt op je rug met je handen onder je billen en je schouders zijn iets van de grond af. Je kunt deze oefening met gestrekte benen of gebogen benen uitvoeren. Je laat je benen zakken tot vlak boven de grond en brengt ze dan weer in de lucht. Goed voor de rechte buikspieren. Let op, je mag deze oefening niet in je onderrug voelen.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Dips:

Je gaat zitten op een bankje en je handen wijzen naar voren. Je laat je billen langs het bankje zakken en je ellebogen gaan naar achteren. Is een oefening voor de triceps.

Push up:

Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Burpee:

Je springt in de lucht, dan ga je op de grond liggen en duwt je zelf weer omhoog, evt via je knieën. Total body workout en hartslagverhoger.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner