Chakras
Bewustwording

Maak verbinding met jouw chakras

We hebben het druk en lopen dagelijks tegen lastige situaties aan. Soms is dit op het werk, andere keren thuis met de kinderen of misschien in je relatie. Wat dacht je van de de grote ‘Wie ben ik?’ vraag en andere gevoelens die we onderdrukken omdat er geen tijd is om ze daadwerkelijk aan te pakken. We stoppen het weg en wat er dan vaak gebeurt is dat we ziek worden omdat we geen of niet voldoende aandacht besteden aan hoe we ons voelen.

Bewust Zijn kan hierbij helpen. Hoe bewust ben jij van je lichaam en geest? Het voelen van je lichaam, dat je hebt gekregen en draagt, het voelen wat je nodig hebt….of juist niet. Door de chakras in balans te brengen komt er beweging in lichaam en geest en zul je meer innerlijke rust en nieuwe gevoelens ervaren.

Maak verbinding met je lichaam en geest. Door je eigen energie te gebruiken kom je er ook achter waar eventuele blokkades zitten. De chakra’s (levenswiel) zijn continu in beweging en willen ook gevoed blijven.

Chakras

Het 1e chakra is de Basis of Wortelchakra.

” I am connected with the energy of Mother Earth.

My body,  mind and spirit are grounded, centred and purified.”

Het Wortelchakra heeft een rode kleur en staat voor o.a de eerste levensbehoefte, overleven , aarde, gronden en levensvreugde.

  • Lichamelijk: Perineum, voeten, gebit.
  • Element: Aarde
  • Edelstenen: Granaat, rode jaspis, robijn, obsidiaan.
  • Wierook: Frankinsence fijn, Brahma Satva ( bij mij te verkrijgen)

Als dit chakra uit balans is kun je last hebben van je onderrug, je hebt misschien financiële problemen, last van het gebit, pijn aan de benen, voeten, misschien ga je meer eten als afleiding van het probleem. Het is hoe dan ook een hele klus om dit chakra constant in balans te houden.

Wat je kunt doen is bewust lopen. Je zult wel denken wat is dat dan? Je kunt denken aan een wandeling in het bos. Loop eens rustig, stap voor stap, kijk eens om je heen. Wat zie je, wat ruik je? Al is het maar een kwartier, je zult merken dat je sneller tot rust komt.

Ook kun je kiezen voor meer beweging door dansen, springen, je voeten masseren of jezelf een voetenbad geven. Velen van ons hebben een druk bestaan maar al is het maar voor 10 min., even tijd voor jezelf!

Lees ook over je andere chakras:

Sacraal Chakra

 

Sacraal Chakra

 

 

 

Uitgelicht-Zonnevlecht

 

Zonnevlecht Chakra

 

 

 

Uitgelicht-Hartchakra

 

Hartchakra

 

 

 

Uitgelicht-Keelchakra

 

Keelchakra

 

 

 

Derde Oog Chakra

 

Derde Oog Chakra

 

 

 

Kruinchakra

 

Kruinchakra

 

 

 


Fatima Broeder heeft de opleiding Emotioneel Lichaamswerk gedaan. Het proces was op basis van de chakras. Door het proces aan te gaan met zichzelf, situaties en anderen is zij op een andere manier naar het leven èn naar zichzelf gaan kijken. Dit was een mooi proces en ze wil dit in de wereld brengen. Mensen bewust maken van zichzelf, omgeving en gevoelens, om zo krachtig en vol vertrouwen in het Leven te gaan staan….vanuit Liefde.

Na de opleiding Emotioneel Lichaamswerk betrad Fatima de wereld van de edelstenen met hun heling en kracht. De opleiding Geneeskrachtige stenen en helend (be)handelen en de verschillende lagen van het bewustzijn heeft ze in 2015 afgerond. Fatima organiseert chakra avonden waar zij alle kennis die ze heeft, inzet. Tijdens de chakra avonden geeft zij chakra meditaties waarbij je vanuit beweging in meditatie gaat.

Heb je vragen, ben je geïnteresseerd in de avonden, stuur haar een e-mail of bel haar op 06-51081593.


 

Banner