Voorjaar
Fashion

Modetrends voor het voorjaar en de zomer

VoorjaarsmodeWe zitten aan de goede kant van het jaar qua weer maar daar merk ik eigenlijk nog maar weinig van. De winkel hangt vol met leuke vrolijke voorjaarskleuren en modellen maar met dit soort dagen trek je toch t liefste nog een dikke trui aan. Vanaf een bepaald moment richting het voorjaar weiger ik echter om nog een winterjas aan te trekken en op dat punt zit ik nu. Mijn oversized gerafelde jeans-jas is favoriet, met een dikke sjaal, witte sneakers en lichte jeans. Tòch alvast een beetje dat voorjaarsgevoel!

Bij de eerste zonnestralen zet ik ook gelijk een zonnebril op in één van de nieuwste modellen. Van binnen verlangen we allemaal weer zó naar bloeiende narcissen en krokussen, de geur van hyacinten en het gevoel van warme zonnestralen op ons gezicht. Dat doet wat met een mens! In geen enkele maand is dat verlangen zo groot als in februari.

Gelukkig gaan we in maart even een weekje naar de zon. Bijtanken en mentaal voorbereiden op een drukke periode die komen gaat. Heel belangrijk. Ik ben dus al aan het nadenken over m’n garderobe voor in de zon.

Fashion must-haves voor komend voorjaar/zomer

Deze items mogen ècht niet ontbreken in je kast:

  • Off-shoulder tops en jurkjes: deze zag je vorig jaar al veel maar ze zijn nu helemaal niet meer weg te denken;
  • Lange blouses/overhemdjurk, wel of niet afgemaakt met een mooie taille riem;
  • Ruffles ruffles ruffles! Op truien, jasjes, rokjes, jurkjes, zelfs tassen zijn besmet met het virus;
  • Sporty Chic. Hier hoort ook de legging onder die weer helemaal terug is van weggeweest. Maar dan in luxe versie van mooie stoffen, al dan niet bewerkt;
  • Bloemenprints voor het vleugje 70’s gevoel (de sneakers van GUCCI met bloemenprint worden veelvuldig gekopieerd), grafische prints die doen denken aan de 80’s (vooral het gebruik van strepen in veel designs), de sterrenprint en dan hebben we ook nog de romantische invloeden door het gebruik van veel roze als hoofdkleur. Snap je ’t nog?;
  • Logo’s. Grote logo’s mogen weer en dan vooral oldskool zoals Levi’s, Calvin Klein en Adidas;
  • Metallic, vooral in tassen en schoenen is een ware trend. ‘Shine bright like a diamond’ moeten veel ontwerpers gedacht hebben.
  • Western in de vorm van coole cowboy boots en westernachtige blouses en jasjes. Ja, franjes zijn nog steeds geoorloofd. De flare jeans hoort hier helemaal thuis net als bij bloemenprints en 70’s maar het blijft een tricky item. Voor de meeste figuren geen voordelige look;
  • Jeans zijn nog steeds òf opengescheurd met grote gaten (‘destroyed’ noemen we dat in mode-termen), òf afgewerkt met extra details zoals een bies aan de zijkant of (sterren-) prints verwerkt in de stof;
  • De coole zonnebril is vooral rond met een roze of zilveren spiegelcoating. Ook de matte monturen doen het nog steeds goed.

Tijdens de modeshow op 8 maart van Charme Mode gaan we al deze stijlen hierboven showen voor een duidelijk beeld van hoe je ze nou eigenlijk moet afstylen. Voor meer informatie check onze Facebook pagina en natuurlijk de website.

Ik hoop dat jullie ook nog even kunnen ontsnappen aan het gure weer, en zo niet: Keep on smiling! Spring is coming!!!

Liefs,

Angelien

Logo Charme Mode

Ik ben Angelien van der Lans, 37 jaar, moeder, ondernemer, levensgenieter, mode-, wijn-, reis- en sportfreak.. Drukbezet maar altijd in control! Hoe ik dat doe? Goed plannen en (bijna) alles doen met passie! Dan krijg je energie in plaats van dat het je energie kost.. Dat is de uitdaging!

Banner