Volle Jachtmaan 4 november
Bewustwording

Volle Jachtmaan op 4 november

De volle Jachtmaan op 4 november staat voor transformatie. Het is tijd om ons voor te bereiden op de winter. Vroeger ging men in deze periode nog op jacht om de wintervoorraden aan te vullen. Deze ‘jacht’ kun je ook zien als een zoektocht in jezelf naar dat wat je mee wilt nemen in de nieuwe periode. Maak de balans op voor jezelf. Keer naar binnen en reflecteer, mediteer, kom tot inzichten.

In de winter keert de natuur naar binnen, voor ons is dat eigenlijk niet anders. Een periode waarin we onszelf onder de loep nemen en bijsturen waar we dat nodig vinden, zodat we straks in het voorjaar weer als herboren tevoorschijn komen. Een periode van stilte en rust hebben we nodig om te groeien.

Kracht van de volle maan

De volle maan is ongeveer twee weken na de nieuwe maan. Dit is een krachtige tijd voor ons, de energie van de maan is goed voelbaar. Het is niet voor niets dat deze periode staat voor bewustwording en reflectie. Er wordt gemediteerd, er worden volle maan wandelingen georganiseerd, er vinden healings plaats en er worden diverse rituelen georganiseerd tijdens of rond de volle maan. Het is een perfecte tijd om tot inzichten te komen als je de energie goed inzet.

De krachtige energie kan namelijk ook overdonderend zijn. Je kunt een opgejaagd gevoel hebben, misschien wordt je wat sneller boos, je slaapt slechter, al met al: het kan voor best wat onrust zorgen. Als jij je bewust bent van de werking van de maan, kun je het gevoel dat je in die periode hebt, wel goed plaatsen, je kunt het een plek geven. Dit geeft je de mogelijkheid om het opgejaagde gevoel, die onrust, om te zetten in positieve kracht.

Wat heb je nodig? In plaats van te vechten tegen die gevoelens, omarm ze en wees dankbaar dat de energie van de volle maan krachtig door jou heenstroomt.

Wat heb je nodig?

Doe wat jij nodig hebt om die energie in goede banen te leiden tijdens en rond de volle maan. De kracht van de volle maan is vanaf drie dagen vóór tot drie dagen na de volle maan goed voelbaar. Maak ruimte in je agenda voor meditatie. Zeg afspraken af als je teveel hooi op je vork hebt. Kan best.

Stem waar je naar luistert, bijvoorbeeld in de auto, bus of trein op weg van/naar je werk, af op wat je in deze periode nodig hebt. Spotify barst bijvoorbeeld van de mooie playlists die kalmerend zijn voor je geest. Ga in elk geval niet de hele weg zitten bellen. Communiceer soms even niet. Keer naar binnen. Je mist echt niks, alles is er nog als je straks weer helemaal opgeladen klaar bent om deel te nemen aan de drukte.

Het is niet alleen voor jou een fantastisch mooie tijd om op te laden, naar binnen te keren en tot inzichten te komen. De volle maan is ook bij uitstek geschikt om je edelstenen op te laden. Leg ze buiten in het maanlicht en laden maar! Zijn zij straks ook weer helemaal klaar voor de nieuwe periode.

Wat je ook doet, wees je bewust van de energie en maak er optimaal gebruik van.

Native Americans noemden deze volle maan ook wel de Full Beaver Moon of de Full Frost Moon. 

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen tijdens de Volle Jachtmaan op 4 november en meld je aan als het je leuk lijkt.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner