Geven of ruilen
Bewustwording

Geven of ruilen? Zie het verschil!

Ken je dit? Iemand trakteert jou ergens op en zegt: “Deze koffie krijg je van mij!” Hartstikke fijn natuurlijk, maar best vaak zeggen mensen iets in de trant van: “Nee, dit krijg je van mij. Betaal jij de volgende keer maar.” Dat is prima natuurlijk, maar realiseer je wel dat dat geen geven is. Het is ruilen. Ik ‘geef’ jou nu iets en dan ‘geef’ jij mij volgende keer iets terug. Soms roepen we het zelf dan al meteen: “Nou, dan betaal ik volgende keer!”

Echt geven- en ontvangen

Ècht clean geven voelt zoveel beter- en ècht ontvangen ook. Kijk eens of jij het helemaal kunt ontvangen als iemand jou wil trakteren. Oók als het ongemakkelijk voelt. Zonder gelijk te zeggen: “Ik betaal de volgende keer dan wel!”

Ga voor jezelf eens na of jij ècht geeft, of dat je ruilt. Het ene is niet beter dan het ander. Ik nodig je vandaag alleen uit om bewust het verschil te zien.

Logo Suus Handtekening

 

 


>> Meer Feminine Power: Onrust in je hoofd? Vergeet niet te aarden!

Suzanne Beukema-750x90

Met Feminine Power in Life, Love & Business helpt Suzanne vrouwen om zich te verbinden met hun vrouwelijke kracht en zelfverzekerder en aantrekkelijker dan ooit te gaan voor alles wat ze écht willen. Foto: © Richelle van Soest.

Banner