Health

Fitness en lifestyle trends voor 2018

Het begin van het jaar is een mooi moment om vooruit te kijken naar wat ik denk dat de grote fitness en lifestyle trends zullen zijn. Let wel, dit zijn natuurlijk slechts verwachtingen- pin me er dus niet op vast. Misschien zit er wel iets tussen dat je aanspreekt. Sommige trends zijn al bekend bij een breder publiek, andere nog wat minder maar ik denk dat al deze trends dit jaar veel besproken zullen gaan worden in de sportschool.

CrossFit

De eerste trend die ik voorspel is eigenlijk de laatste paar jaar al een trend en ik voorspel dat dit alleen maar door blijft groeien zoals het de voorgaande jaren ook heeft gedaan. De trend waar ik het over heb is CrossFit. Waarom is CrossFit nou zo’n succes? Het is een goede combinatie van krachttraining, cardio en lenigheid, in competitie verband maar ook als team.

Een heel belangrijk onderdeel van Crossfit is “attitude“. Een positieve houding tegenover andere deelnemers en eigenlijk alles eromheen. Dus ook dit jaar verwacht ik dat CrossFit weer een veelbesproken onderwerp zal zijn.

Calisthenics

De tweede waarvan ik verwacht dit jaar nog bekender te worden en nog meer aanhangers te krijgen is de term Calisthenics. Dit is een vorm van fitness die eigenlijk heel dichtbij turnen staat en is gebaseerd op eigen lichaamsgewicht en mobiliteit. Jammer hiervan wel is dat het erg moeilijk is en lang niet voor iedereen toegankelijk. Desalniettemin denk ik dat juist doordat het er heel spectaculair uitziet het nog wel eens flink kan groeien in liefhebbers dit jaar.

Tabata

Tabata is een specifieke trainingsmethode die ontwikkeld is door de Japanse doktor Izumi Tabata. Deze training hanteert een hele specifieke tijdsbewaking, namelijk: 20 seconden arbeid, 10 seconden rust, herhaal dit 8 keer (4 minuten). De intensiteit kan door ieder persoonlijk worden vastgesteld en eigenlijk staat alleen de tijd vast. Door op deze manier trainen, kun je zowel je conditie als kracht opbouwen. Een goede trainingsmethode die we hopelijk steeds vaker gaan zien in de sportschool.

Personal Training

Als laatste denk ik dat het platform Personal Training een grotere rol gaat krijgen. Dit komt vooral omdat een personal trainer niet alleen meer gezien wordt als iemand die je helpt bij een oefening of je een uur bijstaat in de sportschool. Een personal trainer kan je helpen met het bepalen en het behalen van realistische doelen.

Zelf merk ik dat steeds meer mensen inzien dat ze bij goed trainen en op de juiste manier leven soms wel eens een beetje hulp kunnen gebruiken. Daar zijn personal trainers voor. Zeker nu gezondheid steeds belangrijker wordt denk ik dat ook personal training steeds meer belangstelling gaat krijgen.

Dat waren mijn 4 Fitness en Lifestyle trends voor het komende jaar. Wil je er meer over weten of heb je een andere vraag? Ik hoor het graag!

Logo Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner