Schandalen en kansen
Bewustwording

Schandalen? Kansen! Laten we verder kijken.

Ik heb me rond 2012 afgevraagd wat het precies betekende, toen ik las dat er een zogenoemde shift in energie zou plaatsvinden. Een voorspelling dat vele zaken die toen nog verborgen waren, aan het licht zouden komen.

Nog niet in staat het allemaal te begrijpen besloot ik om alles maar vooral waar te nemen. Precies op dat moment kwam het dopingschandaal rondom de keizer van het wielrennen, Lance Armstrong naar buiten. Was dat toeval?

Schandalen

Niet veel later zijn we met zijn allen een pad ingeslagen waarbij het nieuws gedomineerd werd door schandalen. Steeds maar weer die verhalen over misbruik binnen de Katholieke kerk. Commissies werden samengesteld voor diepgaand onderzoek.

In 2013 werden we wereldwijd getrakteerd op diverse vlees- en voedselschandalen. Deze hadden onder andere een toenemende antibiotica-resistentie tot gevolg. In 2014 waren er veel problemen binnen de sociale huisvesting sector. Fraude, zelfverrijking en speculatie met grond kwamen aan het licht.

Volkswagen, en later ook andere fabrikanten, werden betrapt op gesjoemel met uitstootdata, het later bekende „dieselgate”. Maar ook was 2015 het jaar waarin het zo betrouwbare Windows worstelde met allerlei privacyproblemen in Windows 10. De Deutsche Bank had een record aantal rechtzaken tegen zich. Ze had zich nog maar net verontschuldigd voor het eerste schandaal en de financiële media hadden het alweer over het volgende schandaal.

De #MeToo beweging ging vooraf aan de huidige schandalen binnen diverse hulporganisaties. Ik heb er geen mening/oordeel over. Ik geloof dat alles waar je tegen demonstreert, je daarmee tegelijkertijd in leven houdt. Ik neem waar dat systemen die gedreven worden door hebzucht steeds korter zullen bestaan. Ik zie bijvoorbeeld ook dat bepaalde politieke partijen worstelen met hun imago.

Schandalen en kansen

Verder kijken

Er zijn nog oneindig veel schandalen op te noemen maar dat is niet de boodschap van deze blog. Ik kan de toekomst niet voorspellen maar ik schat in dat de beerput nog verder open zal gaan en dat biedt kansen! Het is een uitnodiging aan jou om voor jezelf te onderzoeken wat je nog steunt of wilt steunen.

Het zou niet eerlijk zijn om iedereen die verwant is aan bijvoorbeeld Oxfam Novib, als verdachte te zien. Net zo als er binnen de politiek ook oprechte politici bestaan en in het onderwijs veel gedreven leraren werken. Er zijn ook talloze dienstbare politiemensen en handhavers en liefdevolle mensen binnen de religies.

Laten we de mensen steunen die met liefde, passie en oprechtheid hun werk doen voor de samenleving. Verder kijken dan een naam van een partij of organisatie. Zij die met heel veel liefde voor mens en maatschappij dienen hebben het extra zwaar als hun werkgever, politieke partij of sport negatief in beeld komt.

Vallen en opstaan

Het zou raar zijn als we als collectief niet zouden groeien door lessen van vallen en opstaan. Hoe pijnlijk dat ook is. Ik ben op het moment van dit schrijven nog steeds verwonderd over de recente DDoS aanval. Alle deskundigen hadden hun mond vol over Rusland, Korea of Iran. Toen bleek het gewoon een verveelde MBO-er uit ons eigen Brabant te zijn. Dat was erg pijnlijk om te zien. Deed me denken aan “de kleren van de keizer”.

De Luizenmoeder is onverwacht een hit en dat is ook grappig. Terwijl onze bestuurlijke vaders en moeders op het internationale schoolplein met elkaar bekvechten heeft diezelfde groep niet echt gevoel meer bij wat er thuis uit verveling gebeurd.

Nu vooral maar hopen dat het collectieve bestuurlijke talent van de nieuwe generatie wat meer oog voor het thuisfront heeft.

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner