Plantaardig
Bewustwording

Het plantaardig experiment (deel 1)

De komende blogs zal ik verslag doen van een persoonlijk experiment. Na een aantal jaren zonder sport ben ik afgelopen september gestart met bootcamp. Gemiddeld doe ik dat 1 keer in de week en ga ik dat opbouwen naar 2 keer in de week. Als ondernemer, vader en ceremonie-begeleider zoek ik steeds de balans in het verdelen van mijn tijd en aandacht.

Zelf ervaren

Nu ik weer sport merk ik dat ik niet de juiste brandstof in mijn lichaam heb. Voeding heeft al een tijd niet de aandacht gekregen die het verdient. Begrijp me niet verkeerd, frisdrank, fastfood en vele soorten vlees komen al niet echt meer voor in mijn eetgewoontes. Zoals jullie misschien weten ben ik erg voorstander van het zelf ervaren van nieuwe of andere gewoontes. Ik heb in mijn netwerk veel deskundigen op het vlak van voeding. Veganisten, mensen die Ayurvedisch eten en nog wat diverse stromingen.

Onlangs heb ik de documentaires Fed up en What the Health gekeken. Veel wist ik al van onze corrupte voedingsindustrie, maar toch was het nog steeds erg confronterend. Het nodigde mij uit mezelf eens een keer te onderwerpen en een andere lifestyle. Wat zal er gebeuren als ik bij wijze van experiment eens 10 weken lang puur plantaardig eet? De uitkomst weet ik niet en ik merk dat iedereen wel een mening heeft over eiwitten, vlees en groente. Vele experts die met oprechte intenties anderen willen helpen hun levenskwaliteit te verhogen. Hulp wil ik zeker niet uitsluiten maar ik heb wel de intentie mijn eigen ervaring te creëren.

Plantaardig

Hogere kwaliteit van leven

Ik weeg momenteel 105 kilo en dat is toch voor mijn doen te veel. Mijn mooiste pakken pas ik niet of nauwelijks en met sporten sleep ik teveel kilo’s mee. De afgelopen jaren heb ik veel gesleuteld aan mijn innerlijke welzijn en ben ik dankbaar dat ik veel heb kunnen opruimen. Er is dan ook geen reden meer voor mij om te wachten het fysieke deel ook te harmoniseren en mijn relatie met voedsel te herzien. Kortom, tijd voor een volgende fase gericht op een hogere kwaliteit van leven.

Ik start op 10 juli met dit experiment en sta open om van jou als lezer tips te ontvangen van jouw favoriete vega-recepten. Deze zal ik dan zelf uitproberen en ervaren. In mijn volgende blog zal ik uiteraard delen wat het heeft gedaan in de 4 à 5 weken, maar wat ik vooral zal beschreven is wat voor impact het heeft op mijn energie, humeur en levenslust.

Afvallen is niet het doel maar opnieuw leren eten in combinatie met bewegen is wat mij drijft. Dus mocht je een top vega recept hebben, e-mail het naar mij!

I will keep you guys posted 🙂

Plantaardig

 

 

 

 

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner