In balans
Bewustwording

In balans blijven, wat er ook gebeurt!

Je hebt van die momenten in je leven dat àlles loopt, alles is in balans en gaat goed. Je hebt een fijne band met je familie. Je hebt een geliefde waar je het heerlijk mee hebt en waar je mee mee kunt lachen tot je er buikpijn van krijgt. Met je kinderen gaat alles goed, ze zijn gelukkig en doen de dingen die ze leuk vinden. De vriendschappen die je hebt koester je. Het maakt niet uit of die vriendschap al jaren duurt of juist net is ontstaan.

Op je werk of met je bedrijf gaat ook alles goed. Je hebt leuke collega’s, leuke opdrachten en qua financiën loopt het ook allemaal lekker door. We weten tenslotte allemaal dat geld niet gelukkig maakt, maar financiële zorgen ook absoluut niet. Hoe fijn is het als je je vaste lasten kunt betalen en daarnaast nog af en toe iets leuks kunt doen?

Maar dan, nèt als je denkt dat je helemaal in balans bent, gebeurt er iets waardoor je volledig van je stuk wordt gebracht.

Omgaan met tegenslag

Je was zó positief en in een happy flow. Nu is het de kunst om dat vast te blijven houden. Tuurlijk mag je balen, verdrietig of teleurgesteld zijn, dat hoort er bij. Ook deze gevoelens hebben we nodig om ons straks weer goed en happy te voelen. We hebben immers ook duisternis nodig om licht te kunnen ervaren. Maar hoe ga je daar nou mee om? Hoe voorkom je dat je in die negatieve spiraal terechtkomt, ook als er niet één ding mis gaat, maar een reeks van dingen?

Ik denk dat iedereen hier op een andere manier mee omgaat. En: alle manieren zijn goed, niks is fout. Want jij weet het beste wat voor jou de beste manier is om met tegenslagen om te gaan en vanuit de tegenslagen weer in de positieve flow te komen.

Als ik in mijn leven een tegenslag krijg, raak ik ook uit balans. Ik voel de teleurstelling, de boosheid en het verdriet. Toch voel ik ook altijd weer snel dat ik rustig word en vertrouw op het leven. Ik ben ervan overtuigd dat je dankbaar moet zijn voor alles wat je op je pad krijgt. Ook de minder leuke dingen. Als je terugkijkt op de tegenslagen die je hebt gehad dan zie je dat je daar altijd weer sterker uit bent gekomen. Je hebt elke keer weer zoveel geleerd van die situaties en je voelde je daarna een stuk krachtiger en heel dicht bij jezelf.

In balans

Niks is voor altijd, behalve verandering

Vaak als je ergens middenin zit zie je het allemaal echt even niet meer zitten. Wat ik op zo’n moment doe is rustig adem blijven halen (gelukkig hoef je hier niet veel voor te doen en gaat dat vanzelf). Ook let ik erop dat ik mijn rust behoud, dat ik geen gekke sprongen maak en ik herinner mezelf eraan dat de tijd snel gaat  en dat ook deze minder leuke fase weer voorbij gaat. Eén ding in het leven is er altijd en dat is ‘verandering’! Dus ook uit deze fase komen we vanzelf weer in een positieve, leuke fase.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik dankbaar ben voor alles dat op mijn pad is gekomen, ook de minder leuke tijden. Want al deze ervaringen heb ik nodig gehad om te worden wie ik nu ben en te komen waar ik nu sta in mijn leven.

Ik weet dat er nog genoeg gaat komen, want dat is het leven. Ik omarm het!

Liefs, Vanes

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner