IJsmaan
Bewustwording

De volle maan van 24 januari 2016

Het is weer bijna volle maan. Deze volle maan wordt ook wel de IJsmaan of Wolfmaan genoemd. Die namen heeft deze maan te danken aan de tijd van het jaar (winter, koud) en aan het feit dat men vroeger vaak wolven hoorde rond deze tijd. Waar in die vroegere tijden de voorraden opraakten en we op rantsoen moesten omdat er gewoonweg niet genoeg te eten was, gaan we nu massaal aan de lijn omdat we teveel gegeten en gedronken hebben tijdens de feestdagen. Wat een ander tijdsbeeld!

Behalve het lijnen om de extra kilo’s en/of centimeters kwijt te raken, gaan veel mensen nu ook bewust en actief aan de slag met het reinigen van hun lichaam en óók van hun huis. In iedere zin van het woord: energetisch en fysiek. We gaan opruimen, veel mensen worden in deze periode ziek en ook onze relaties en vriendschappen worden onder de loep genomen. We zijn aan het onderzoeken, loslaten, reinigen en toe aan een schone lei!

Diepgang

De IJsmaan brengt ons een moment van bezinning. Alles in de natuur lijkt verstild; alsof de tijd even stilstaat. We kunnen nu de rust (diepte) in onszelf opzoeken om te onderzoeken wat we willen opstarten en welke voorbereidingen we nog moeten treffen voor onze plannen. De zaadjes zitten nog diep in de grond verstopt maar alles wat er nodig is om te groeien, is reeds aanwezig. Dit geldt ook voor ons! Welke zaadjes van jouw plannen mogen straks gaan bloeien? De zuiverheid van de IJsmaan zal hier helderheid over geven. Daarom dus de schone lei; maak het schoon in je hoofd èn huis zodat je dit kunt zien als de tijd er straks rijp voor is. Diepgang is nu belangrijker dan snelheid. Een stevige basis hebben we nodig om nog meer in balans te raken.

De kracht van de volle maan

De krachtige energie die een volle maan ons geeft zorgt ervoor dat alles wat zich manifesteert in lichaam, geest en emoties, wordt uitvergroot. De dagen rondom een volle maan zijn dus bij uitstek geschikt voor zelfreflectie, meditatie en het handelen vanuit positieve intenties. Ga aan de slag met het thema van deze IJsmaan: diepgang en zuivering. Geef het een invulling die bij jou past. Doe wat goed voelt. De volle maan met haar krachtige, spirituele energie helpt ons om de nodige veranderingen in ons bewustzijn te ondersteunen. Gebruik deze tijd ook om te vieren wat je allemaal al bereikt hebt, om dankbaar te zijn voor alles wat er op je pad is gekomen.

>> Volle maan 24 januari 2016 02:46:20 <<

IJsmaan

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner