Vrijheid
Bewustwording

Wat geeft jou een gevoel van vrijheid?

Wat is vrijheid nu precies? Of beter gezegd: wat geeft jou een gevoel van vrijheid? Dat is voor iedereen anders. Als ik voor mezelf praat ervaar ik het gevoel van vrijheid iedere dag. Twee maanden geleden heb ik voor mijn verjaardag een fiets gekregen, hartstikke gaaf want – dit geloof je niet – zo sportief als ik ben, fietsen deed ik niet! Ik reed overal in de auto naartoe.

Fietstassen

Ik geniet met volle teugen van mijn fiets! Wat een heerlijk gevoel, wat een gevoel van vrijheid. Ik fiets naar de stad voor een lekker kopje koffie, nou ja, thee voor mij, maar kopje koffie vind ik altijd zo gezellig klinken. 🙂 Daarna fiets ik door naar de supermarkt voor wat boodschappen. Ik zit er zèlfs aan te denken om fietstassen te nemen! Een mandje heb ik al, maar tassen erbij zou nòg handiger zijn. Als ik dit zo schrijf moet ik al lachen. Ik zie mezelf al gaan op de fiets met een mandje en fietstassen. Nou, één ding weet ik inmiddels: het is hartstikke handig.

Vrijheid

Thuiswerken, buiten sporten

Ook krijg ik het gevoel van vrijheid door mijn werk wat ik doe. Hoe fijn is het dat ik nu hier thuis op de bank in mijn pyjama mijn blog aan het schrijven ben. Thuis werken is heerlijk! Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het ook heerlijk vind om te sparren met mensen die hetzelfde doel hebben, maar die zoek ik van tijd tot tijd ook wel op. Als ik thuis aan het werk ben bepaal ik helemaal zelf hoe ik mijn dag indeel. Of ik nu vanuit mijn bed werk, aan de keukentafel of op de bank, als het maar afkomt. Wat een vrijheid om zelf te kunnen bepalen hoe ik het doe.

Daarnaast geef ik iedere dag buiten trainingen. In het bos, in het park op het strand. Het is een genot om buiten te zijn en te genieten van alles om je heen. Van zonsopgang tot zonsondergang. Zelfs nu in de winter is het prachtig. En over een paar weekjes komt de lente. Heerlijk om te zien hoe alles weer gaat bloeien, de zon meer gaat schijnen en het buiten weer warmer aanvoelt.

Ik kan je vertellen dat er al heel wat geluksmomenten voor mij voorbij zijn gekomen! Al die momenten geven mij stuk voor stuk een gevoel van vrijheid. Ik ben benieuwd wat jou een gevoel van vrijheid geeft. Vertel je het mij in een reactie?

Lieve mensen ik wens jullie hele fijne winterse weken, nog even lekker cocoonen. Over een paar weken op 20 maart begint de lente alweer!

Liefs, Vanessa

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner