Formentera
Travel

Verrassend Formentera

Mijn laatste dagen vakantie op Formentera zijn aangebroken en wat vind ik dit erg… ūüôĀ¬† Helaas, vakantie houdt een keer op, maar we kunnen straks wel weer uitgerust en fris starten in de salon.¬†

Nu denken jullie misschien: “Formentera? Waar ligt dat dan?” Nou dit is een klein eiland naast¬†Ibiza, waar¬†veel mensen heen gaan voor een dagtrip. Wij hadden echter van vrienden gehoord dat dit eiland zich ook heel goed leent voor een langere vakantie dus ok√©¬†waarom niet proberen? Wat ben ik blij dat we dit gewoon gedaan hebben, want het is echt de moeite waard!

Formentera

Met de boot naar Formentera

We zijn gestart op Ibiza, hier land je op de luchthaven want Formentera is alleen te bereiken met de boot. Mijn zwager,¬†schoonzusje en nichtje van 1,5 jaar hadden op Ibiza¬†¬†een groot appartement gehuurd waar wij gezellig twee nachten konden blijven slapen. Na deze drie dagen hebben we de fast boat gepakt naar Formentera, hier doe je zo’n 30 minuten over. Je komt hier aan in een kleine haven, super gezellig en levendig. Het eerste wat wij hebben gedaan is een scooter huren want dit is wel een must op het eiland (auto of quad¬†kan ook). Er rijden wel taxi’s, maar met eigen vervoer kun je lekker het eiland rond toeren.¬†

We hadden een huisje gehuurd via Home Away, dit is altijd een beetje spannend omdat je natuurlijk hoopt dat het er zo uit ziet als op de foto’s. Dit was bij ons wel het geval, een super mooi huisje met een grote tuin en een beetje afgelegen, weg van alle drukte. De eigenaresse van het huis, Olivia zorgde ervoor dat we ons gelijk thuis voelden en gaf ons een aantal leuke tips en restaurants door.¬†

Formentera

Hippies en nudisten

Ons huis lag vlakbij Sant Ferran, dit is een klein dorp met een leuke straat vol restaurantjes. Hier wordt een aantal keer in de week een markt en een dansavond gehouden. Hier hebben we lekker ontbeten bij Pantaleon, echt een aanrader! 

We hebben de eerste dagen lekker rondgereden en de leuke stranden ontdekt. Een strand wat dichtbij ons lag was Platja de Migjorn, dit is een lange strook met veel strandjes. Het bekende strand is Platja de ses Illetes, hier liggen alle jachten en heb je de duurdere strandtenten, super mooi! Zo heb je nog tig stranden waar je heen kunt op dit eiland. Waar ik wel even aan moest wennen is dat veel mensen hier naakt  zonnen, Formentera is toch echt een nudisten en hippie eiland. 

Formentera

Locale cosmetica producten

De “hoofdstad” is Sant¬†Francesc, hier heb je leuke moderne winkels en een paar hele goede restaurants. Een daarvan is Canapepa, bij dit¬†restaurant moet je van te voren reserveren. Naast dit restaurant hebben we ook gegeten¬†bij Fonda¬†plate¬†, de tuna burger is een aanrader.

¬†Bij¬†toeval liepen we een zijstraat in en vond ik een cosmetica winkel met locale producten. Ze verkopen hier oli√ęn in diverse geuren voor de huid en luchtjes, heb er dus weer een verslaving bij ¬†;). Ik ben met de eigenaresse aan de praat geraakt en we gaan kijken of ik haar producten ook in de salon kan gaan verkopen, hoe leuk!!!!!¬†

Formentera

De hippie markt (net als op Ibiza) hebben ze hier ook, alleen wel een stuk kleiner. Het gaat vooral om de gezelligheid en het maken van muziek. Deze markt is iedere zondag en woensdag van 16.00 tot 21.00 uur in El Pilar. 

Al met al een geweldige vakantie gehad en geloof me, Formentera is absoluut niet saai en doet niet onder aan Ibiza, het ligt er maar net aan wat voor vakantie je wilt. 

Adios Beauties! 

Mijn naam is Lauren Purvis, eigenaresse van Beauty By Lauren in Den Haag. Al vijf jaar run ik met veel plezier en passie mijn beautysalon! ‚ÄúLief zijn voor je huid‚ÄĚ dit geef ik al mijn klanten mee, je moet er tenslotte heel je leven mee doen‚Ķ. Goed zorgen voor je huid vinden veel mensen lastig, ik krijg regelmatig vragen als; wat is nou het beste voor mijn huid? welke cr√®me moet ik gebruiken? hoe reinig ik mijn huid ?‚ĶDaarom kunnen jullie nu de juiste tips en tricks om the perfect skin te krijgen vinden op mijn blog!

Banner