Cinnamon rolls
ReceptenTussendoor

Lekker op zondag: cinnamon rolls

Cinnamon rolls, ook wel cinnamon buns of kaneelbroodjes genoemd, zijn zo lekker! Je hebt ze in no time gemaakt, dus je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Je kunt hiervoor kant en klaar croissantdeeg gebruiken, lekker makkelijk. Behalve voor de zondagochtend zijn deze cinnamon rolls ook erg lekker bij een high-tea, bij de koffie of zomaar omdat je daar zin in hebt!

Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten in de oven.

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje croissantdeeg
  • Roomboter
  • 3 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
  • 1 a 2 theelepels kaneel (afhankelijk van hoe gek je bent op kaneel!)
  • 2 eetlepels poedersuiker + een klein beetje warm water voor het glazuur

Kaneelbroodjes / Cinnamon Rolls

Bereiding:

  1. Haal het croissantdeeg uit het blik en rol het uit tot 1 plak, zodat alle stippellijnen zijn verdwenen.
  2. Besmeer de hele plak met wat roomboter en verdeel daar overheen het mengsel van kaneel en suiker.
  3. Rol de hele plak op en verdeel in stukjes.

Ik gebruikte een muffin bakvorm om de cinnamon rolls af te bakken. Vet de vormpjes even goed in en verdeel de cinnamon rolls over de vormpjes.

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner