Vanillevla
ReceptenTussendoor

Verwennerij: zelfgemaakte vanillevla

Vanillevla is een perfect voorbeeld van een product dat we bijna als vanzelfsprekend in de supermarkt kopen, terwijl het zoveel lekkerder is om het zelf te maken. Op die manier weet je tenminste ook precies wat er in zit.

Sinds ik ontdekt heb dat het heel gemakkelijk is om vanillevla zelf te maken komt het (zeker in de wintermaanden) vaker bij ons op tafel. Het is een heerlijke verwennerij!

Bereidingstijd: 15 minuten

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

  • 1/2 liter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 30gr suiker
  • 20gr maizena
  • 2 eidooiers
  • snufje zout

Vanillevla

Wat je gaat doen

  1. Schenk de volle melk in een steelpannetje. Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.
  2. In de tussentijd klop je de suiker, maizena, eidooiers en zout door elkaar. Schep na 10 minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Daarna klop je het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren.
  3. Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kom en laat iets afkoelen. Deze vla is heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ‘m ook laten afkoelen en 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Dek dan wel af met plastic folie, anders komt er een velletje op de vanille vla en dat zou jammer zijn.

Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner